Hoofdgerechten

Lekkere gebakken panzerotti, klaar in 5 minuten: kneden niet nodig

77views

Gevulde gebakken panzerotti, klaar in 5 minuten

Als je besluit om dit thuis te maken, zorg er dan voor dat je niet de enige bent! Want ze zijn gevaarlijk verslavend! Of je kunt ze maken zoals ze meestal in Puglia worden gemaakt, dus met vrienden en familie, allemaal betrokken bij de bereiding. Onthoud dat de panzerotti (voor het bakken) ook kunnen worden ingevroren, om op een ander moment te worden gekookt en gegeten.

Zoals veel heerlijke Italiaanse gerechten zijn Panzerotti een typisch voorbeeld van de ‘cucina povera’ of boerenkeuken, in dit geval uit Puglia. Panzerotti zijn een soort panzerotti die gevuld kunnen worden met wat je maar in huis hebt.

Mensen gebruikten vaak het overgebleven deeg van het brood en deden er wat in, misschien met een snufje oregano. Maar panzerotti kunnen op veel verschillende manieren worden gemaakt, je moet gewoon je fantasie gebruiken.

Gevulde gebakken panzerotti

klaar in 5 minuten, je hoeft niets te kneden

Trefwoord Gevulde gebakken panzerotti

Ingrediënten

 • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
 • qb extra olijfolie van de eerste persing
 • eetlepel ricotta kaas
 • qb mozzarella filone voor pizza’s
 • qb parmezaanse kaas
 • 1 doos tonijn
 • 2 plak ham
 • 1 lepel kant-en-klare basilicumsaus

Gebruiksaanwijzing

 • Om snelle en lekkere calzones te maken, neem je kant-en-klaar pizzadeeg en snijd je het in zes rechthoekige stukken.

 • Doe op elk stuk een beetje van wat je het lekkerst vindt. Als je ricotta kaas gebruikt zoals in het recept, meng dit dan eerst met zout, olie en peper.

 • Daarna kun je tomaat toevoegen. Als je andere ingrediënten gebruikt die water maken tijdens het koken, zoals mozzarella, leg er dan eerst een plakje prosciutto onder om te voorkomen dat de pasta nat wordt.

 • Sluit de calzones tot slot in een halve maanvorm en plak de randen dicht.

 • De panzerotti zijn klaar om gebakken te worden in de oven of in een koekenpan!

Siciliaans straatvoedsel

Palermo is een stad die ook weet hoe je van straateten moet genieten. Degenen die er zijn geweest, weten dat je in de straten van het centrum en op de kleurrijke markten de specialiteiten van de Palermo keuken kunt proeven, het resultaat van een eeuwenoude geschiedenis en een mix van culturen.

bracht ingrediënten en recepten naar Sicilië die nog steeds terug te vinden zijn in de typische gerechten van het eiland.

En streetfood is daar een levendig en smakelijk bewijs van. Intense en contrasterende smaken, maar ook delicaat en verfijnd, waardoor je je er thuis zult voelen. In dit artikel presenteren we enkele van de beste en beroemdste gerechten van de

Een ander beroemd Siciliaans straatgerecht is het (brood met milt), een broodje gevuld met kalfsdarmen dat meestal wordt geserveerd met een stukje caciocavallo kaas en een schijfje citroen. In de meeste straatgerechten wordt rundermilt gebruikt, waaraan af en toe de luchtpijp en long worden toegevoegd.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.