Hoofdgerechten

Maar wat mozzarella in courgettebloemen, doe er provola kaas in en je ziet er geweldig uit

39views

Probeer mijn pompoenbloesems eens, ze zijn onweerstaanbaar, knapperig van buiten en zacht van binnen, ik maak ze vaak, iedereen wil ze zo, deze nieuwe versie heeft indruk gemaakt.

Onmogelijk om zulke lekkernijen te weerstaan in mijn huis is iedereen dol op pompoenbloemen, ik maak ze vaak, in deze tijd van het jaar omdat ze niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Ik heb ze altijd gevuld met ricotta en gekookte ham, en ik moet zeggen dat ik eens heb gediversifieerd.

Een vriend van me adviseerde me om de courgettebloemen te vullen met ansjovis, provolakaas en ricotta en ik moet zeggen dat ik ze op deze manier heb gemaakt. Om pompoenbloemen knapperig van buiten en zacht van binnen te serveren, heb ik ze in het beslag gedaan, het resultaat is super. Laten we samen het sprintrecept bekijken!

Pompoenbloemen gevuld met ansjovis en provolakaas, probeer mijn recept en zie wat een succes

Trek je schort aan en ga aan de slag, ze zullen deze bloemen in een mum van tijd verslinden.

Ingrediënten voor 4 personen

12 pompoenbloemen
150 g ricotta kaas
80 g provolakaas
10 ansjovis in olie
geraspte parmezaanse kaas q.b.
200 ml bruisend water
160 g bloem
een eetlepel gedehydrateerde biergist
arachideolie q.b.
zout naar smaak

Werkwijze voor pompoenbloemen gevuld met ansjovis en ricotta kaas

Om de gevulde courgettebloemen te bereiden, doen we eerst de ricotta in een vergiet, laten het uitlekken en zetten het apart. We laten ook de ansjovis uitlekken, zet apart. Doe de ricotta en de gehakte ansjovis in een kom, meng en zet apart. We voegen ook de in blokjes gesneden provolakaas toe.

We bereiden het beslag door de gezeefde bloem, bruiswater en biergist, een beetje zout in een kom te doen en snel te roeren tot een homogeen mengsel zonder klontjes. We wassen de pompoenbloesems goed, deppen ze met keukenpapier en zodra we klaar zijn, verwijderen we voorzichtig het steeltje uit de basis van de pompoenbloesem, waarna we ze kunnen vullen.

Lees ook:

Lees ook:

We doen arachideolie in een koekenpan en verhitten het, dan kunnen we de gevulde courgettebloemen bakken. We dopen de pompoenbloesems in het beslag, bakken ze en draaien ze halverwege om, als de bloesems goudkleurig worden.

Lees ook:

Haal ze eruit en leg ze op een bord met keukenpapier om de overtollige olie te absorberen. We serveren de courgettebloemen en genieten meteen!

Geniet!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.