Hoofdgerechten

Whole Foods: is het waar dat ze de bloedsuikerspiegel verhogen?

43views

Houd de glycemie aan tafel, d.w.z. de bloedsuikerspiegel, zelfs als deze wordt geconsumeerd hele voedingsmiddelen, is een prioriteit geworden om fit en gezond te blijven. Wanneer de alvleesklier op en neer gaat, komt er namelijk een grote hoeveelheid van het hormoon insuline vrij, wat de kans vergroot op problemen met overgewicht, diabetes type 2, insulineresistentie, hart- en vaatziekten, maar ook op een grotere kans op het krijgen van tumoren en ziektes. inflammatoire aandoeningen. Om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en uzelf tegen aandoeningen te beschermen, raden deskundigen aan om geraffineerd voedsel te vervangen door volwaardig voedsel. Maar Is het waar dat de consumptie ervan in sommige gevallen de bloedsuikerspiegel kan verhogen? Dit is wat je moet weten.

Volwaardig voedsel: beter in graan

Als we het hebben over volwaardige voedingsmiddelen en hun effecten op de bloedsuikerspiegel, moet er een fundamenteel onderscheid worden gemaakt. “DE aan lekkersik heb het vergeleken met die verminderd in en hun derivaten, daarom a , en, in het algemeen, de da , ze houden zowel de zemelen als de kiem intact waardoor een grotere hoeveelheid vezels, meervoudig onverzadigde vetten en antioxidanten worden geleverd, die een positief effect hebben op de bloedsuikerspiegel”, legt de Valentina Galiazzo, specialist in klinische biochemie. ‘L’ is bijvoorbeeld zeer rijk aan zowel onoplosbare als oplosbare vezels, waaronder bètaglucanen. Deze laatste zijn in staat de opname van glucose en suikers in de darm te vertragen zonder dat de bloedsuikerspiegel gaat fluctueren, en zorgen bovendien voor een beter verzadigingsgevoel.”

Let op het etiket

Tegenwoordig zijn er veel andere volkorenproducten dan granen verkrijgbaar in de schappen van winkels en supermarkten, waaronder io-vlokken, koekjes, il, la. «Als je kiest, is het noodzakelijk Lees aandachtig de informatie op het etiket van de verpakking. Een product, ook al is dat wel zo, heeft niet noodzakelijkerwijs een goede invloed op de bloedsuikerspiegel”, waarschuwt voedingsdeskundige Valentina Galiazzo.

«Vaak naast volkorenmeel bevat geraffineerde meelsoorten, sucrose, fructose en andere suikersde toevoegingen die het product minder gezond maken en met vergelijkbare effecten op het figuur en de gezondheid als die van geraffineerde producten, omdat ze glycemische veranderingen stimuleren, ook al zijn ze in mindere mate. Om de impact op de bloedsuikerspiegel te verbeteren en de pieken te vertragen, is dit noodzakelijk consumeer ze daarom met mate, door de hoeveelheden te beperken en te combineren met eiwitten en gezonde vetten. A kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met oea, zoals eaeaae-derivaten, of seizoensgebonden en olijfolie”.

Volledige lengte: alleen maar verdrietig!

Als je denkt dat het eten van volkorenmeel triest is, moet je nog eens goed nadenken. Hier zijn twee volkorenrecepten die je meteen van gedachten zullen doen veranderen.

Volkoren tarwegras met parmezaanse kaas en courgettesaus
Volkoren courgettepasta met zalm

Volkoren courgettepasta met zalm is een idee voor vele gelegenheden, van familielunch tot schiscetta tot een eleganter diner. Recept

Volkoren focaccia met spek en courgettes met munt

Een zachte focaccia met volkorendeeg, momenteel te vullen met gesneden courgettes met munt en plakjes spek

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.