Nagerecht

Niet bakken en rijzen: bloem en warm water voor een perfecte cake in 5 minuten

136views

Hoe vaak worden we niet gegrepen door een overweldigend verlangen naar iets lekkers, maar ofwel is de voorraad thuis op, ofwel spreekt het aanzetten van de oven en lange uren wachten op het rijzen en bakken ons niet echt aan. Het volgende recept past perfect in deze situatie. Als je meer wilt weten, lees dan gewoon verder in het artikel.

Meel en heet water voor cakes

Meel en heet water worden gebruikt om kort deeg of soezendeeg te maken. Deze deegsoorten kunnen worden gebruikt om een breed scala aan

Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om taarten of koekjes te maken die gevuld kunnen worden met vers fruit of zelfgemaakte jam voor een gezond en smakelijk dessert. Met soezendeeg kunnen soezen worden gemaakt die kunnen worden gevuld met slagroom of lichte roomkaas.

Daarnaast kunnen andere i, chiazaad of lijnzaad worden toegevoegd om de hoeveelheid vezels en eiwitten te verhogen.

Tot slot, als je de liever vermijdt, kun je korstdeeg gebruiken om een met verse ingrediënten zoals Griekse yoghurt, fruit en noten een gezonde en heerlijke cake te maken zonder te bakken.

Zonder bakken en rijzen (klaar in 5 minuten)

Met heel weinig ingrediënten en heel weinig tijd om ze te bereiden, zijn deze cakejes gemaakt . Uiteindelijk zul je niet meer zonder kunnen, zo veelzijdig om te combineren met een zelfgemaakte custard of hazelnootcrème.

Laten we eens kijken wat we nodig hebben om ze te bereiden en hoe ze gebakken moeten worden, en dat alles in slechts 5 minuten!

Donuts zonder bakken en rijzen

Trefwoord donuts, Niet bakken en rijzen

Ingrediënten

 • 300 gr bloem (gelijk aan twee kopjes)
 • 300 ml water (gelijk aan twee kopjes)
 • 1 snuifje fijn ale
 • naar smaak vanilline
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 eetlepel boter

Instructies

 • We beginnen de bereiding van onze heerlijke no-bake, no-rising cakes door de twee kopjes water samen met de vanilline, suiker en snufje zout en de boter in een kom met antiaanbaklaag te doen.

 • Laat de ingrediënten smelten en wanneer het kookt, giet je de bloem erbij om een deeg te maken met behulp van een zachte spatel.

 • We brengen het deeg op het werkvlak en terwijl het nog warm is, maken we eerst met de spatel en dan met onze handen een deegbal waarmee we donuts gaan maken.

 • Er kunnen ook grotere zakjes met pochepunten worden gebruikt. Als al het deeg op is, kun je gaan bakken.

 • Giet ruim olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de donuts.

 • Als ze goudbruin zijn kun je ze met een schuimspaan uit de pan halen en op keukenpapier leggen om overtollige olie te verwijderen en de donuts zonder bakken en rijzen terwijl ze nog warm zijn serveren met een vla of custard, absoluut heerlijk!

Wat te drinken bij de gebakken donuts zonder bakken en rijzen

Er zijn verschillende drankjes die je bij donuts kunt drinken; over het algemeen raden we het volgende aan

zwart of met melk, is een goede keuze voor bij deze cakejes die zonder bakken en gisten worden gebakken.

Het kan ook een verfrissende keuze zijn bij zoete, gebakken donuts. Thee kan helpen bij het verteren van de gefrituurde vetten. Tot slot kan een kop warme chocolademelk een heerlijke keuze zijn voor bij de gebakken donuts. Warme chocolademelk kan de zoetheid versterken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.