Hoofdgerechten

Omelet van pompoenbloem en courgette

123views

Als je die mooie, verse courgettes met de bloem nog intact en levendig gekleurd bij de groenteboer vindt, kun je een lekkere omelet van courgette en courgettebloem maken. Maar je kunt de twee ook los kopen als je het complete pakket net niet kunt vinden. Het is geen gemakkelijk recept om te maken en met dat extra tintje van de bloemen, die het gerecht nog kleurrijker maken. Als je een van de waaghalzen bent die zelfs in de zomer de oven aanzet (zoals ik), kun je de omelet ongeveer 15 minuten bakken in een voorverwarmde geventileerde oven op 180°.

[adrotate banner=”18″]

Receptgegevens

: media

: 30 minuten

: Lente

Ligurië

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g kikkererwtenmeel
  • 1 baby courgette
  • 4 courgette bloemen
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • extra vierge olijfolie
  • water
  • zout naar smaak

De omelet bereiden

Snijd de courgette in dunne rondjes.

Maak de courgettebloemen voorzichtig open, verwijder de stamper en snijd ze in reepjes.

Meng in een kom het kikkererwtenmeel met 1 glas water, de kurkuma en een snufje zout tot je een romige consistentie hebt. Voeg de kurkuma niet toe, dit is het deeg voor de farinata die in een bakblik 15 minuten in de oven (220° C) gebakken wordt.

Giet ruim olie in een grote koekenpan en bak de courgette 5 minuten.

[adrotate banner=”17″]

Draai de omelet met behulp van een spatel om door hem op een deksel of plat bord te leggen en laat hem terug in de pan glijden om de andere kant nog 5 minuten te bakken. Als de omelet gaar is, moet het oppervlak een beetje knapperig en goudkleurig zijn.

Haal de omelet voorzichtig uit de koekenpan en schuif hem op een plat bord bekleed met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen. Dep met een vel keukenpapier ook het oppervlak van de omelet en druk lichtjes aan met een vork.

Serveer de omelet warm, vergezeld van salade of gegrilde groenten, zoals aubergines of courgettes.

Beeldrechten behoren toe aan

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.