Nagerecht

Ontdek de ‘lelijke taarten’ van Veronica Boienti die helemaal in zijn op social media: Lelijke taarten

128views

“Ugly Cakes, de meest begeerde taarten van het moment

Betekent letterlijk ”. Wie ze nog nooit heeft gezien of ervan heeft gehoord, denkt misschien ten onrechte dat ze esthetisch onaantrekkelijk en smakeloos zijn. In werkelijkheid hoef je alleen maar op Instagram te zoeken (het account heet gewoon zo en heeft bijna 200.000 volgers) om te ontdekken dat het in feite prachtige taarten zijn.

Wie beter kijkt, ziet echter iets vreemds: er staat geen ‘Happy Birthday’ of ‘Best Wishes’ op, maar pakkende zinnen, ironisch, ondeugend, provocerend. Het zijn zinnen die vertellen wie we zijn en nog veel meer. Het fenomeen is eigenlijk pas onlangs in Italië geëxplodeerd, maar in Amerika bestaat het al een tijdje en alle sterren, acteurs en modellen zijn geobsedeerd door de

Ze worden ook wel

Waarom worden ze ‘lelijke koeken’ genoemd?

Ze worden lelijke taarten genoemd omdat ze , esthetisch niet perfect zijn en er niet uitzien als het werk van ervaren patissiers maar eerder , van beginnende amateurs. Deze taarten spreken echter iedereen aan, jong en oud, omdat ze eenvoudig en ongecompliceerd zijn: ze brengen een boodschap over en bereiken hun doel.

Ze zijn ongewoon en super kleurrijk: van felle tot pasteltinten. Ze hebben de klassieke ronde vorm, maar er zijn ook mensen die vragen om speciale vormen voor speciale gelegenheden.

De ironische en gepersonaliseerde belettering, de vintage look, gegarandeerd plezier: dit is het geheim van het succes van

De oprichter

De oprichtster is een Italiaanse met de naam Geboren in 1995 met een diploma in Communicatie, haar passie voor gebak, maar tegelijkertijd haar creativiteit en vastberadenheid dreven haar om het project op te richten en te leiden.

Een groot deel van het succes is te danken aan de posts op haar officiële Instagram-profiel. De exponentiële groei in aanvragen voor taarten bracht Veronica ertoe om een assistent in te huren om zijn schema en opdrachten te organiseren. Helaas bestaan er geen auteursrechten of royalty’s in de banketbakkerij en al snel werden haar ‘lelijke taarten’ gekopieerd door elke banketbakkerij in Italië.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.