Hoofdgerechten

Pollenallergie: wat je in het voorjaar niet op tafel moet zetten

41views

Allergie voor pollen: Goedemorgen lente! Degenen die deel uitmaken van de groep mensen hebben de neiging een haat-liefdeverhouding te ontwikkelen ten opzichte van het nieuwe seizoen. Aan de ene kant het geluk jezelf te vinden na maanden van duisternis en kou, oog in oog met blauwe luchten en milde dagen. Aan de andere kant de intolerantie voor groene ruimten, wat in theorie prachtig zou zijn, ware het niet dat het stoppen daar voor jou gelijk staat aan jezelf blootstellen aan echte martelingen, inclusief tranen en niezen. Vandaag willen we ons inzetten voor: ze bestaan ​​en ze kunnen je veel helpen. Op dezelfde manier is het beter om te weten welke voedingsmiddelen, vaak nietsvermoedend, uw allergie kunnen verergeren. Een woord van de deskundige.

Wat te eten bij pollenallergie

Zoals Laura Quinti opmerkten natuurgeneeskundige van Terme di Saturnia Spa & Resort, «degenen die allergisch zijn voor de verschillende pollenfamilies, gelijk aan ongeveer 25% van de bevolkingdat moeten ze zoveel mogelijk doen houd u aan een gezond dieet, vrij van, laag in dierlijke vetten, met grote porties e en overvloedig (minimaal twee liter per dag). Als het probleem betrekking heeft op verstopte luchtwegen, met hoestsymptomen, ja tegen hete bouillons, die een langdurig gevoel van opluchting kan geven. In de winkelwagen, Ja voor dat niet alleen bevat, maar ook wordt aanbevolen voor mensen die vatbaar zijn voor allergische verschijnselen. Nooit zonder, waarvan de rijkdom aan omega 3 de symptomen van pollenallergie kan verminderen. Ook goed mager vlees zoals e , licht gekookt. De aanwezigheid van kostbare vetzuren maakt het ideaal voor mensen met een allergie. Toegegeven, het is niet het seizoen, maar onthoud dat dezwarte druiven, rijk aan resveratrol, uitstekende antioxidant, vermindert allergische symptomen dankzij de werking ervan. Het goede oude, rijk aan quercetine, draagt ​​bij aan een goede longfunctie, terwijl het, eveneens geconcentreerd aan vitamine C, de ideale smaakmaker is in combinatie met olijfolie, rijk aan vitamine E.

Wat mag u niet eten als u antihistaminica gebruikt?

Je hoeft er niet voor altijd mee op te houden, maar wel in de meest acute fase van de allergie, die samenvalt met de weken tussen eind april en begin meinodigt de voedingsdeskundige u uit consumeer geen alcoholische dranken, ook vanwege het gebruik van medicijnen zoals antihistaminica. “Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat alcohol allergische reacties kan veroorzaken bij personen die vatbaar zijn voor deze seizoenskwalen. Soms is slechts één glas al voldoende om huiduitslag, roodheid van de ogen, verstopte neus en min of meer ernstige maag- en darmstoornissen te veroorzaken: het is beter om dit te vermijden. Nogmaals, ik pittig voedsel ze versterken allergische reacties en irriteren de slijmvliezen. Denk eens aan het actieve ingrediënt, capsaïcine, dat niezen, hoesten en roodheid van de ogen veroorzaakt. Laat ten slotte terzijde i zuivelproducteninclusief en: hun rijkdom aan histamine verergert alle allergische symptomen en kan ook een overproductie van slijm veroorzaken, waardoor de luchtwegen verder worden geblokkeerd.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.