Hoofdgerechten

Sinds ik gebakken gegratineerde venkel met rozemarijn heb gemaakt, ben ik niet meer gestopt ze te maken, ze vragen er alleen maar om 160 kcal

36views

Sinds ik gebakken venkelgratin met rozemarijn heb gemaakt, ben ik niet meer gestopt met ze te maken, ze vragen er alleen maar om slechts 160 kcal, ze zijn licht en ze zijn echt lekker.

Venkel heeft zeker heilzame eigenschappen, het is zeer rijk aan vezels en is ook zeer rijk aan water. Ze zijn ook erg lekker als we ze gewoon in salades bereiden, maar in dit recept bereiden we ze in de oven en maken we ze gegratineerd door een ingrediënt toe te voegen dat net dat beetje extra geeft, rozemarijn.

Laten we dit delicate en zeer goede bijgerecht bereiden waar iedereen om vraagt, in feite is venkel op deze manier bereid zelfs perfect voor de kinderen die echt verbaasd waren over hoe goed ze zijn en dan zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden en heel goedkoop.

Gegratineerde venkel met rozemarijn

Gegratineerde venkel met rozemarijn is venkel die gegratineerd wordt in de oven, maar dan verrijkt met deze specerij die het een smaak geeft als nooit tevoren. Je had nooit gedacht dat rozemarijn zo’n diepe smaak aan venkel kon geven.

Ingrediënten

venkel 3

rozemarijn q.b.

olijfolie q.b.

peper naar smaak

zout naar smaak

paneermeel naar smaak

Sinds ik gebakken gegratineerde venkel met rozemarijn heb gemaakt, ben ik niet meer gestopt ze te maken, ze blijven me maar vragen om 160 kcal. Werkwijze

Was de venkel eerst goed en snijd de stoppels eraf, verwijder de stengel en de buitenste laag, degene die misschien een beetje vlekt. Snijd ze niet te dun en spoel ze af onder stromend water en droog ze op een schone doek. Neem een bakplaat en bekleed die met bakpapier. Leg de venkelschijfjes erop en kruid ze met zout, peper en olijfolie en masseer ze zodat de kruiden gelijkmatig over de venkel verdeeld zijn.

lees ook:

Gegratineerde venkel met rozemarijn maken

Sinds ik gebakken gegratineerde venkel met rozemarijn heb gemaakt, ben ik niet meer gestopt ze te maken, ze vragen er alleen maar om 160 kcal

In een kom doen we paneermeel en rozemarijn, mengen het goed en bestrooien de venkel royaal zodat de oven die heerlijke korst creëert. We bakken 15 minuten op 200 graden en houden er rekening mee dat we ze de laatste 3 minuten bakken door over te schakelen op de ventilatorstand, zodat ze beter bruin worden. Hier zijn ze klaar!

lees ook:

lees ook:

Sinds ik gebakken gegratineerde venkel met rozemarijn heb gemaakt, ben ik niet meer gestopt ze te maken, ze vragen er alleen maar om 160 kcal

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.