Snacks

Spaanse peperolie, ontdek het recept

79views

is een uitstekende smaakmaker om in veel gerechten te gebruiken, van pasta tot brood, van salades tot hoofdgerechten en zelfs op pizza. Spaanse peper is rijk aan vitamines en essentiële oliën, is een natuurlijk antibioticum en gaat de vorming van darmgas en de doorgang van gifstoffen in de bloedbaan tegen.

Dat gezegd hebbende, laten we de .

 • Extra olijfolie van eerste persing
 • 1 chilipeper per 250 ml olie, de Italiaanse rode soort (of welke je maar wilt)

 • 1 luchtdichte pot
 • Keukenpapier
 • Mes of schaar

Het eerste wat je moet doen is de pepers drogen, of ze al gedroogd kopen.

 1. Om de pepers te drogen kun je ze ongeveer een uur in een oven van 60 graden bakken en ze daarna weer aan de lucht laten drogen, waarbij je ze op keukenpapier legt.
 2. Na het drogen moeten de pepers worden afgeveegd met een schone doek (gebruik geen water) en moet het steeltje worden verwijderd.
 3. Sommige mensen verwijderen, afhankelijk van de smaak, ook de binnenste nerven en zaadjes, maar als je van een erg hete olie houdt, laat het dan met rust.
 4. Je moet ook de luchtdichte pot en het deksel steriliseren in kokend water. De pot moet 30 minuten in het water worden gekookt en het deksel 10 minuten (je voegt het toe aan de pot als er nog 10 minuten over zijn); verwijder dan het water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur, anders barst het glas.
 5. Als de pot koud is, doe je er je kant-en-klare pepers in en bedek je hem met extra vierge olijfolie.
 6. Sluit het deksel goed af en laat het maximaal een maand op een koele, donkere plek staan.

 1. Maak ze schoon en ontdoe ze van hun steeltjes en sauteer ze in een pan met een beetje olie op laag vuur.
 2. De rest van de procedure is hetzelfde als hierboven.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.