Nagerecht

Top 10 beste banketbakkerijen in Napels

376views

Scaturchio

op het Piazza San Domenico Maggiore is een must voor liefhebbers van en van , maar ook voor degenen die een overheerlijk ontbijt willen en een uitstekende In het hart van het historische centrum is deze gerenommeerde banketbakkerij altijd overvol met toeristen.

Als je haast hebt, raden we je aan om naar een van Scaturchio’s andere locaties in Napels te gaan.

Carraturo

Een andere historische naam voor Napolitaans gebak is Porta Capuana. Volgens kenners wordt hier de beste sfogliatella van Napels gegeten. Elke zondag is het een vaste halte voor Napolitanen om hun kleine gebakjes te halen.

Bellavia onder de beste banketbakkerijen in Napels

Voor Napolitanen is de banketbakkerij een instituut. In tegenstelling tot de andere namen, is deze niet opgericht door een Napolitaan, maar door een man uit Palermo met de naam Er zijn verschillende locaties in de stad.

De bekendste is die op Piazza Arenella, maar er is ook een winkel op het vliegveld van Napels voor degenen die typisch Napolitaanse zoetigheden willen kopen om mee naar huis te nemen.

Attanasio

Voor wie haast heeft of de trein haalt, is een sfogliatella di mangiata een must. Deze beroemde historische banketbakkerij ligt tegenover het centraal station van Napels op Piazza Garibaldi. De geur van Attanasio’s gebak verwelkomt toeristen die met de trein in de stad aankomen.

Maria onder de beste banketbakkerijen in Napels

met zijn kleine patisserie in een hoek van de ingang van de Galleria Umberto in Napels is een garantie voor wie een baba wil om rond te lopen of een warm gebakje om te eten na het winkelen bij Zara of een bezoek aan het Koninklijk Paleis.

Pintauro

Een naam, een garantie sinds 1818. De oprichting van deze gerenommeerde banketbakkerij hebben we te danken aan de oprichter Pasquale. Het is gelegen in de zeer centrale en altijd drukke toeristische via Toledo.

Di Costanzo

Als je een zoetekauw bent maar iets innovatiefs wilt proeven, dan is de perfecte bestemming de patisserie in het hart van , de geboorteplaats van Totò. Probeer de , een mix van baba en tiramisu.

Da Poppella

Ook in de wijk Sanità is (hoewel een andere locatie in Via Santa Brigida is). Ciro Scognamiglio werd beroemd door het uitvinden van de , op basis van melkroom en ricotta kaas.

In Napels staat hij bekend als degene die de beste baba’s maakt. Hij maakt de legendarische reuzenbaba. Alle andere traditionele zoetigheden zijn ook uitzonderlijk.

Colmayer

Het laatste adres dat we willen aanbevelen is om het unieke en onmiskenbare te proeven.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.