Hoofdgerechten

Verse veganistische of vegetarische pasta

69views

Met een beetje handigheid kun je, uitgaande van een gewone basis, alle soorten verse pasta maken die op de markt verkrijgbaar zijn, zelfs de pasta die over het algemeen eierpasta wordt genoemd.

[adrotate banner=”18″]

(voor het bereiden van pasta voor 4-6 personen)

Bereidingstijd: 15 minuten.

∅= makkelijk ØØØ= gemiddeld ØØØ= moeilijk

recept moeilijkheidsgraad = Ø

  1. 300 g bloem (wit type ‘0’ voor een mildere smaak, volkoren, kamut of spelt voor een sterkere smaak)
  2. 200 ml water
  3. 1 snufje zout
  4. 1/2 theelepel kurkuma (optioneel en kan vervangen worden door saffraan)
[adrotate banner=”18″]

Bereiding

  • Leg de bloem op een hoopje op een werkvlak en giet het water in het midden met een snufje zout en eventueel een snufje saffraan of ½ theelepel kurkuma, voeg zo nodig beetje bij beetje meer water toe om te voorkomen dat het deeg te zacht wordt.
  • Vorm een bal en rol deze met een deegroller uit op een met bloem bestrooid oppervlak om te voorkomen dat het deeg gaat plakken.
  • Op dit punt is het deeg klaar om gekneed te worden. Je kunt ravioli, lasagne, allerlei soorten lange of korte verse pasta naar eigen smaak bereiden of door de recepten in het gedeelte over pastagerechten te volgen tot eenpansgerechten.
  • Eet smakelijk

Bron van afbeeldingen :

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.