Hoofdgerechten

Versla de kou met deze heerlijke frijoles, die beter en goedkoper zijn dan knoedels uit de bakkerij.

40views

De Broederballen zijn een van de klassieke recepten die in de winter niet op tafel mogen ontbreken, omdat ze een geweldige combinatie vormen met warme dranken. Bovendien kunnen ze in verschillende smaken worden gemaakt door de vulling te veranderen.

Deze is makkelijker te maken dan hij eruitziet, dus hij is perfect voor degenen die niet veel ervaring hebben met bakken. De Broederballen hebben niet al te veel ingrediënten nodig en het duurt minder dan een uur om te maken..

Om de broeder knoedels nodig:

  • 1 kg 0000 bloem
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 400 cc warm water
  • 25 g verse gist
  • 50 g margarine

Het eerste wat je moet doen is in een kom de in het recept aanbevolen hoeveelheid water en meng dit met de gist. Voeg een eetlepel suiker en een eetlepel bloem toe. Klop tot een gladde massa. Laat een paar minuten staan om de gist te activeren.

In een andere kom voeg de bloem, suiker en eieren toe. Voeg de schil van een citroen en de giststarter toe. Meng alles met behulp van je handen tot alle ingrediënten een geheel vormen. Als het deeg zich bijna heeft gevormd, voeg je de gesmolten margarine toe en kneed je verder.

Laat ongeveer 20 minuten rusten en verdeel het dan in bolletjes van 50 g, zodat je ongeveer 36 porties krijgt. Leg ze in een met bloem bestoven ovenschaal, dek af met een theedoek en laat nog eens 20 minuten rusten of tot ze in omvang verdubbeld zijn.

Het is aan te raden om ze in rundervet te bakken, dat op laag vuur verhit moet worden. Wanneer het op de juiste temperatuur is, voeg je de porties toe en laat je ze aan alle kanten bruin worden. Laat uitlekken, verdeel doormidden en bestrijk het oppervlak met suiker. De vulling kan gemaakt worden met behulp van een spuitzak met dulce de leche of custard, twee van de klassieke smaken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.