Nagerecht

Vetvrije yoghurtcake: je gasten zullen verrast zijn, heerlijk

186views

Van het verbeteren van je spijsvertering tot het verminderen van het risico op, van het ondersteunen van de gezondheid van je botten tot het verminderen van symptomen van depressie, regelmatige consumptie van yoghurt kan een gezonde keuze zijn voor je levensstijl. Dus waarom begin je niet te genieten van de voordelen van dit wondervoedsel zonde

Eigenschappen en voordelen van yoghurt

Yoghurt is een voedingsmiddel dat al eeuwenlang over de hele wereld wordt geconsumeerd. Het is een gefermenteerd product dat gezondheidsbevorderende bacteriën bevat die bekend staan als probiotica. Deze bacteriën helpen de spijsvertering te verbeteren en maagproblemen zoals diarree te verminderen. Het is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals calcium, kalium en , het handhaven van een regelmatige bloeddruk en het verbeteren van de gezondheid van het zenuwstelsel.

Men heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van yoghurt positieve effecten kan hebben op de cardiovasculaire gezondheid. Deelnemers aan studies die regelmatig yoghurt consumeerden, hadden lagere niveaus van bekend ‘slecht’ cholesterol en bekend ‘goed’ cholesterol.

Het helpt ons om een gezond gewicht te behouden en door de romige textuur kan yoghurt helpen om de eetlust te verzadigen.

Het is ook aangetoond dat het de stemming ten goede komt. Een onderzoek uit 2017 toonde aan dat regelmatige consumptie van yoghurt geassocieerd is met een

Verschillen tussen gewone en Griekse yoghurt

Het belangrijkste verschil zit in de consistentie, het productieproces en het gehalte aan voedingsstoffen. Griekse yoghurt in vergelijking met gewone yoghurt, dit komt doordat tijdens de productie van de yoghurt een deel van de wei, de vloeistof die overblijft na het stremmen van de melk, wordt verwijderd. Dit geeft Griekse yoghurt een dikkere en romigere consistentie dan gewone yoghurt, die een meer vloeibare consistentie heeft.

De productie is ook anders, omdat het wordt geproduceerd met behulp van een meerstaps filtratieproces om een dikkere consistentie te verkrijgen. Gewone yoghurt daarentegen wordt geproduceerd door melk te fermenteren met toevoeging van probiotische bacteriën, maar ondergaat niet het fermentatieproces.

Bovendien heeft Griekse yoghurt meestal een hoger eiwitgehalte dan gewone yoghurt. Omdat, zoals eerder vermeld, een deel van de wei wordt verwijderd in het productieproces van Griekse yoghurt, waardoor het eiwitgehalte toeneemt. Om al deze redenen smaakt Griekse yoghurt zuurder dan gewone yoghurt, vanwege de hogere zuurgraad veroorzaakt door de fermentatie van probiotische bacteriën tijdens het productieproces.

Vetvrije yoghurtcake

Een is een heerlijke optie voor degenen die proberen een . Als je op zoek bent naar een vetvrij taartrecept,

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat ‘ niet noodzakelijkerwijs betekent . Er zijn veel opties om een vetvrije cake lekker en bevredigend te maken. Laten we eens kijken naar een zachte, vetvrije cake gemaakt met yoghurt.

Vetvrije yoghurtcake

Je gasten zullen verrast zijn!

Trefwoord Vetvrije yoghurt taart

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 3 lepels van suiker
 • 350 gr Griekse yoghurt
 • 3 lepels van maïszetmeel
 • 1 zakje bakpoeder
 • qb bloemsuiker

Instructies

 • We beginnen met de bereiding door de eiwitten van de dooiers te scheiden in twee verschillende containers

 • Voeg nu de suiker toe aan de kom met de dooiers en begin te mixen met een handklopper tot het mengsel licht en licht schuimig is.

 • voeg nu het bakpoeder en 3 eetlepels maïszetmeel toe en meng alles goed door elkaar.

 • voeg 350 g eiwitten toe, meng goed en klop ze stijf

 • We mengen ze met een lepel langzaam met bewegingen van onder naar boven.

 • we nemen een taartvorm van 16-18 cm en bekleden deze met bakpapier

 • we gieten het deeg in de beklede vorm en leggen het op een met bakpapier beklede bakplaat en bakken het 50 minuten op 170 graden

 • na het verstrijken van de tijd halen we voorzichtig het bakpapier van de randen van de taart en bestrooien hem met poedersuiker

 • Die van ons is klaar! Vetvrij en lekker.

Wijn voor bij yoghurttaart

Over het algemeen smaakt yoghurtcake fris en licht zuur, dus een frisse, fruitige witte wijn met wat zuren om de zoete smaak van de cake in balans te brengen zou goed kunnen werken. bijvoorbeeld een Blanc of een Pinot Grigio.

Als je de voorkeur geeft aan de , kun je kiezen voor een lichte, fruitige wijn zoals een Lambrusco of Beaujolais, die de delicate smaak van de yoghurtcake niet zal overheersen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.