Nagerecht

Waar je de beste Sfogliatella napoletana in Napels en omgeving kunt eten

147views

Attanasio

Al drie generaties lang serveert deze banketbakkerij, die eigenlijk ” heet, de beste sfogliatelle van Napels. Laat je leiden door de geur en de kilometerslange rij. Het ligt vlakbij het Centraal Station en wordt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat letterlijk in beslag genomen door toeristen uit alle windstreken. Wapen jezelf met geduld en aantal om te genieten van de warme, knapperige sfogliata.

Scaturchio

Deze prestigieuze historische banketbakkerij heeft verschillende locaties in Napels (waaronder een schilderachtige locatie in Castel Sant’Elmo), maar als je sfogliatella op de historische locatie wilt proeven, moet je naar het hart van de stad op Piazza San Domenico Maggiore.

Hun sfogliatella, zowel riccia als frolla, is sensationeel: het is licht maar smakelijk en het ricottahart is zoet maar niet plakkerig. Probeer ook hun Ministeriale, een zoete chocolade medaillon geboren uit een liefdesverhaal.

Sfogliatella Maria

Deze gebakkiosk bevindt zich in de beroemde Galleria Umberto in Napels. Het bakt elke dag voor hongerige toeristen. De porties zijn royaal en de vulling is overvloedig. Het is de moeite waard om dit adres uit te proberen als ‘onderweg’-stop tijdens het winkelen in de nabijgelegen Via Toledo, de belangrijkste Napolitaanse ‘winkelstraat’.

Pintauro

Voor liefhebbers van historische plaatsen zou ik zeker een stop aan de centrale Via Toledo in . Hier werd meer dan een eeuw geleden de sfogliatella uitgevonden en deze patisserie heeft het originele recept, het beroemde recept dat over de hele wereld wordt gebruikt.

Zelfs vandaag de dag, zoveel tijd later, maakt Pintauro nog steeds sfogliatelle ricce en frolle volgens hetzelfde originele recept. Laat je gewoon leiden door de geur en de rij en vind dit mekka van

Carraturo

De ‘sfogliatelle’ ligt vlakbij Porta Capuana en is een vaste halte voor zoetminnende toeristen. De sfogliatelle zijn warm, geurig en perfect van binnen en van buiten. Een waar meesterwerk van zoetwaren. Hap na hap veroveren de zoetigheden het hart en de smaakpapillen.

Extra adressen om te proberen in Napels

Als je deze heerlijke adressen al hebt geprobeerd en op zoek bent naar meer, maak je dan geen zorgen. Rondom het prachtige Partenope zijn er nog veel meer gerenommeerde banketbakkerijen die voortreffelijke sfogliatelle (maar ook babà, cornetti, struffoli, amarenakoekjes, sneeuwvlokken, minibakjes en al het lekkers) maken. Denk maar aan de

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.