Nagerecht

Zelfgemaakt veganistisch ijs: bereiding en ingrediënten

149views

Veganistisch ijs

Ben je in maar wil je niet genieten van een lekker ijsje in deze zomerhitte? Geen probleem, je kunt altijd genieten van een , ijsje dat niet dikmakend is.

Maar ijs is niet alleen niet dikmakend, het is cholesterolvrij, goedkoop en kan elke lunch vervangen, zonder wroeging.

is echt heel eenvoudig en je hebt niet eens de . Het enige wat je nodig hebt om het te bereiden is een vriezer, een geschikt bakje (zoals de plastic bakjes die prima werken) en wat vers fruit.

Als ik vers fruit zeg, moet ik zuur fruit, zoals sinaasappels of kiwi’s, uitsluiten, omdat het eten van ijs de lippen een beetje verbrandt.

In plaats daarvan kunnen ze passen, misschien gemengd met een beetje soja- of kokosmelk (zodat het een fruitarisch recept blijft), om ze romiger en minder zuur te maken als je ze proeft; maar zorg ervoor dat je een beetje plantaardige of fruitarische melk gebruikt, anders zou het de smaak van de aardbeien verdoezelen.

Ontdek andere artikelen over hoe:

[adrotate banner=”18″]

  • vegan citroensorbet
  • vegan tropisch vruchtenijs
  • vegan roomkaramel
  • vegan kaascake

Je hoeft ze alleen maar schoon te maken, te mengen met de plantaardige melk en in de vriezer te zetten. Als het tijd is om van het ijs te genieten, haal je het bakje ongeveer tien minuten van tevoren uit de vriezer en blend je alles met een dompelmixer, dan krijg je een heerlijk romig ijsje!

Als je wilt kun je een beetje cacao toevoegen om die van jou en de aardbeien chocolade-achtig te maken.

Je kunt ook de , toevoegen die naar chocolade smaakt maar geen theobromine bevat (een stof in cacao vergelijkbaar met cafeïne, die opwindend en verslavend is). Bananen en aardbeien zijn ook goede ingrediënten voor doe-het-zelf-ijs.

bananen- en johannesbroodmeel, appels, bessen, perziken, peren, bramen en bananen, frambozen, meloen

Met watermeloen weet ik niet of het lukt omdat het te vloeibaar is (als je het probeert laat het me weten). Maar met watermeloen kun je . Andere ijslolly’s kun je maken met kiwi’s, sinaasappels, citroenen en grapefruits, misschien gemengd met een beetje water om ze minder zuur te maken, en eventueel wat bruine suiker.

Als je denkt dat fruit te veel suiker bevat en je vermijdt het in je dieet: niets is meer mis! Fruitsuiker is niet alleen niet dikmakend, maar het is de brandstof van onze cellen, zonder suiker gaan we dood!

Eet het dus wanneer je er zin in hebt en in de hoeveelheden die je wilt, zonder wroeging!

[adrotate banner=”17″]

P.S. Als je op dieet bent en al een tijdje niet 100 procent veganistisch bent, vermijd dan misschien vette vruchten in grote hoeveelheden (peren, bananen, avocado’s…), want je lichaam is nog niet klaar om deze vruchten goed op te nemen en je kunt aankomen. Als je op dieet bent, zijn peren of bananen beter dan pasta of risotto!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.