Nagerecht

Zelfgemaakte suikerpasta: onmisbaar voor het decoreren van desserts

156views

Suikerpasta

Je hebt vast al veel taarten en desserts gezien die versierd waren met suikerpasta, maar je dacht misschien: “Alleen taartontwerpers kunnen dat zo gebruiken!”. En dat terwijl je geen speciale vaardigheden nodig hebt om te decoreren met suikerpasta, alleen fantasie en verlangen. Iemand zal tegenwerpen: “Ik heb verbeelding en zin om te creëren, maar commerciële suikerpasta kost zo veel!”. Het is waar dat er industriële verpakkingen op de markt zijn, die vaak in snoepgoed worden gebruikt, maar ook kleine voor thuisgebruik. Deze kun je vinden in , of in wit om naar wens te kleuren met voedingskleurstof. Als we , zouden willen maken of bedekken, zou dit ook prima kunnen, maar stel dat we een hele willen bedekken. We hebben dan meerdere bakstenen nodig.

Het kopen van meerdere bakstenen kan erg duur zijn, vooral als je meer kleuren nodig hebt. Wat als ik je vertel dat je het thuis kunt maken met slechts vier heel eenvoudige ingrediënten? We hebben voornamelijk de . Industriële bereiding heeft ook veel suiker als basis, maar bevat ook glucose, zuurteregelaars, conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen en andere producten die het product langer houdbaar maken. Door het daarentegen thuis te bereiden, kunnen we over grote hoeveelheden beschikken met alleen deze 4 natuurlijke ingrediënten, en het resultaat zal nog beter zijn dan het gekochte. Dus laten we eens kijken hoe we te werk moeten gaan.

Suikerpasta recept

Toepassingsgebied decoraties, Dessert
Trefwoord suikerpasta

Ingrediënten

 • 440 gr poedersuiker (ook zelfgemaakt, als het maar heel dun is)
 • 10 gr maïszetmeel
 • 5 gr gelatineblaadjes
 • 30 gr water
 • 50 gr wilde bloemenhoning

Instructies

 • Begin met het breken van de gelatine in een steelpan.

 • We voegen water toe en laten het ongeveer tien minuten weken.

 • Ondertussen zeven we de bloem en het zetmeel in een kom.

 • We nemen de steelpan met de gelatine en voegen de honing toe.

 • We brengen het op het vuur en onder voortdurend roeren laten we het goed smelten. (LET OP: het mag niet koken)

 • Giet het mengsel bij de suiker en roer met een lepel tot de suiker het vloeibare deel bijna helemaal heeft opgenomen.

 • Laten we het mengsel op een deegplank gieten en met onze handen kneden.

 • Als het plakkerig is, voeg dan meer suiker toe.

 • Als het eenmaal glad en homogeen is geworden, is het klaar om gebruikt te worden in bereidingen.

 • Veel plezier.

Opmerkingen

Als we het meteen moeten gebruiken, na het vormgeven, En daarna kunnen we onze decoraties gebruiken. Als we daarentegen overgebleven suikerpasta hebben en het de volgende keer willen gebruiken, verpak het dan goed in . Zodra het goed in folie is verpakt, sluit je het. Dit voorkomt dat de suikerpasta in contact komt met de lucht en daardoor hard en onbruikbaar wordt. Op deze manier zal het .

Aanbevelingen voor gebruik

Eenmaal bereid, moet het op de juiste manier worden bewaard en gebruikt. Allereerst moet gezegd worden dat dit preparaat. Dus als we het willen gebruiken voor onze bereidingen, denk er dan aan om het in een omgeving te bewaren die niet warmer is dan 20°, anders is het praktisch onmogelijk om het te vormen. We vermijden ook om het in de koelkast te bewaren, zowel voor als na het gebruik voor onze bereidingen. De vochtige kou van de koelkast maakt het kleverig en zorgt ervoor dat het barst. Als we een taart moeten bedekken, vergeet dan niet om de taart te glazuren en goed te laten afkoelen en drogen in de koelkast voordat we hem bedekken met suikerpasta. Daarna mag het niet terug de koelkast in, maar moet het op een koele plaats bewaard worden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.