Nagerecht

Zelfgemaakte yoghurt met maar 3 ingrediënten, lekkerder dan yoghurt uit de supermarkt

143views

Er zijn veel redenen en manieren om het te bereiden, het is niet alleen gezond, het is ook nog eens verrukkelijk.

Waarom yoghurt eten goed voor je is

De toevoeging van kan tal van gezondheidsvoordelen bieden, van het verhogen van de inname van eiwitten en essentiële voedingsstoffen tot het in balans brengen van de bacteriële darmflora en het verminderen van het risico op chronische ziekten.

dat op aarde te vinden is. Het is een product afkomstig van de fermentatie van melk, dat verrijkt is met stoffen die de gezondheid van de darmen en het lichaam in het algemeen helpen verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen van yoghurt is dat het alle essentiële eiwitten bevat die het lichaam nodig heeft om te groeien en te regenereren, plus het is een D, belangrijk voor de gezondheid van de botten.

Maar wat yoghurt echt speciaal maakt is de aanwezigheid van probiotica, de ‘goede’ bacteriën die zich in ons darmkanaal bevinden en die

Het regelmatig consumeren van yoghurt kan helpen het evenwicht van de darmbacterieflora te behouden en kan het risico op ziekten zoals het prikkelbare darmsyndroom, vaginale infecties, darmontsteking en diarree in verband met antibiotica verminderen.

Verder hebben talrijke onderzoeken aangetoond dat yoghurt kan helpen om het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas te verminderen. Sommige onderzoeken hebben ook het vermogen van yoghurt om .

Om ten volle van de voordelen van yoghurt te genieten, is het aan te raden om natuurlijke yoghurt zonder toegevoegde suiker te kiezen, omdat suiker de gunstige effecten van probiotica teniet kan doen. Bovendien kan Griekse yoghurt, rijk aan eiwitten, een ideale keuze zijn voor wie op zoek is naar een voedingsmiddel Alle redenen om het zelf thuis te willen maken.

Zelfgemaakte yoghurt (en met maar 3 ingrediënten)

Traditionele Griekse yoghurt is een zuivelproduct gemaakt van koeien- of geitenmelk en bevat meestal tussen Hoe hoger het vetgehalte van de melk, hoe vollediger de yoghurt meestal is, omdat de bacillen zich volledig ontwikkelen in dit medium.

Het resultaat is dat Griekse yoghurt ongeveer 8-16% eiwit bevat, ongeveer twee keer zoveel als andere yoghurts.

Het is een populair product onder consumenten over de hele wereld vanwege de heilzame eigenschappen; het is zeer voedzaam, smakelijk, de consumptie ervan is tegenwoordig sterk toegenomen, het wordt gebruikt in veel recepten, ijs, het is heerlijk en heel gemakkelijk te maken. Laten we eens kijken hoe je het thuis kunt maken.

Zelfgemaakte yoghurt

Trefwoord Zelfgemaakte yoghurt

Benodigdheden

 • bowls

 • zeven

 • schone theedoeken

Ingrediënten

 • 1 L volle melk van goede kwaliteit
 • 3 eetlepels melkpoeder
 • 125 gr 1 gewone ongezoete yoghurt

Gebruiksaanwijzing

 • Met deze ingrediënten kun je ongeveer 600 gram zelfgemaakte yoghurt maken.

 • Meng het melkpoeder met de vloeibare melk en klop goed. Verwarm de melk in een roestvrijstalen pan zonder het te koken. De melk moet een temperatuur van ongeveer 60ºC hebben, dit kun je zien door een vinger in de melk te steken.

 • Voeg de naturel yoghurt toe en klop heel goed zodat het goed integreert met de melk.

 • Doe het mengsel in een bak, bij voorkeur plastic of glas, en dek het goed af, wikkel het in een deken of handdoek, doe het indien mogelijk in een plastic zak en bind deze dicht zodat de warmte niet ontsnapt.

 • Het moet op een warme plek bewaard worden, je kunt de oven 5 minuten aanzetten en dan uitzetten, zet de verpakking dan op een plek waar geen tocht is, het kan ook een kast zijn, het moet een constante temperatuur van 40-45ºC hebben.

 • Haal na deze tijd het bakje uit de wikkel en de yoghurt is klaar.

 • Plaats nu een grote zeef in een bak of hoge pot en leg een katoenen doek of dik gaas in de zeef. Haal de yoghurt uit de kom en leg het op de doek in de zeef, bedek het met de uiteinden van de doek en zet het 6 uur in de koelkast om alle wei die uit de yoghurt komt te laten uitlekken.

 • Haal het na deze tijd uit de koelkast en de onze is klaar, doe het in een bakje en bewaar het in de koelkast. We kunnen het tot 1 maand in de koelkast bewaren.

Wat te serveren met zelfgemaakte yoghurt

Maar het is ook perfect met honing en kaneel voor een gezond en lekker ontbijt of tussendoortje. thuis gaat het goed met vers fruit, granola, noten en zaden, of met honing en kaneel

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.