Nagerecht

Zo maakt Iginio Massari een verbazingwekkende vla met een sublieme smaak

74views

Custard is een van de bases van Italiaans gebak, waar je op duizend verschillende manieren van kunt genieten.

Verbazingwekkende custard

Het lijkt misschien zo makkelijk om te maken, maar ondanks het feit dat we het hier hebben over de A B C van gebak maken, vallen veel mensen in beoordelingsfouten die leiden tot een resultaat dat niet alleen onbevredigend is, maar zelfs slecht.

Fouten waar grote chef-koks niet in trappen, waarbij de custard zoet en fluweelzacht is zoals het altijd zou moeten zijn. Deze tips zullen wat licht werpen op deze geliefde crème in de keuken.

In het besef dat elke grote banketbakker zijn trucjes heeft en ‘zijn’ bereiding van , laten we eens kijken hoe een van de bekendste banketbakkers van Italië, vaak te gast in talloze televisieprogramma’s, verschilt van de anderen

Verbazingwekkende custard

Trefwoord Verbazingwekkende vla

Ingrediënten

 • 500 ml volle melk
 • 130 gr eidooiers (het equivalent van 5 eieren)
 • 2 vanillestokjes
 • 140 gr griessuiker
 • 40 gr rijstzetmeel
 • 1/2 citroenschil (biologisch)

Gebruiksaanwijzing

 • Voor de bereiding van de verbazingwekkende custard volgens Iginio Massari is de eerste stap het koelen van een schone glazen kom in de koelkast.

 • Schep de zaadjes uit het vanillestokje en snijd het in stukjes. Giet de melk in een steelpan met dikke bodem en voeg de zaadjes en het vanillestokje toe.

 • Rasp de citroenschil, vermijd het witte gedeelte, en voeg het toe aan de rest van de ingrediënten. Zet het vuur aan en laat sudderen, af en toe roeren.

 • Giet de eierdooiers, suiker en rijstzetmeel in een steelpan. Klop met een garde tot een glad en homogeen mengsel.

 • Als de melk begint te koken, giet je het in 3 porties over de dooiers, zeef het door een vergiet en roer voortdurend met een garde. Zet het terug op het vuur en blijf roeren tot de room is ingedikt.

 • Om de room snel te laten afkoelen haal je de kom uit de vriezer en giet je de room erin. Meng snel met een garde tot de room 50 °C heeft bereikt, onder het kookpunt. De room moet glad en glanzend zijn.

 • De custard is klaar: je kunt hem meteen gebruiken of maximaal 1-2 dagen in de koelkast bewaren, afdekken met huishoudfolie.

Hoe te gebruiken

Custard is een zoete crème gemaakt van eierdooiers, suiker en smaakstoffen (zoals vanille of citroen). In de keuken wordt het gebruikt om cakes, taarten, roomsoesjes en andere desserts te vullen.

Een heerlijke zelfgemaakte custard helpt bij het vullen van taarten, je taarten en roomsoesjes zullen onweerstaanbaar zijn.

Wat telt, afgezien van de versheid van de ingrediënten, is voor gebruik dat het niet smelt.

We kunnen dit lekkers gebruiken als garnering, in feite kan custard ook worden gebruikt als topping op een taart. In dit geval kan het op smaak worden gebracht met chocolade, fruit of andere ingrediënten naar wens.

Gebruikt in ijs en koude desserts, custard kan ook worden gebruikt om ijs en andere koude desserts te maken. In dit geval moet het gekoeld worden en

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.