Nagerecht

2 appels en bladerdeeg om dit recept te maken dat in de smaak zal vallen

169views

Bladerdeeg is een element dat bijna nooit ontbreekt in onze huizen! We kunnen bladerdeeg gebruiken om een gebakje te maken en dit kunnen we bewaren in de koelkast of invriezen voor later gebruik. Dit deeg, waardoor het een uitstekende keuze is voor taarten en andere smakelijke desserts. Het kan worden gebruikt als groenterolletjes, om lekkere hapjes te maken, om croissants, croissantjes en ander zoet gebak te maken. In supermarkten zijn er verschillende merken en afhankelijk daarvan kunnen we meer of minder goede merken vinden. Thuis bereiden brengt echter meer op en ruikt zeker beter

Bladerdeeg bereiden

Bladerdeeg is , wat veel toepassingen heeft in de keuken. Je zou in de verleiding kunnen komen om het niet te maken, maar het is zeker de moeite waard om het minstens één keer in je leven te proberen, zowel vanwege het aroma als vanwege het feit dat het niets te maken heeft met verpakt bladerdeeg dat in de supermarkt wordt verkocht.

Je vraagt je misschien af . Eigenlijk is het het vet, zoals boter, dat het bladerdeeg zijn karakter geeft: tijdens het bakken produceert de boter die tussen de lagen bladerdeeg zit stoom die het uitstraalt. Een fascinerend proces, vind je niet?

Een eigenaardigheid van bladerdeeg, die heel duidelijk is in onze

Bladerdeeg – de plooien

Thuis zijn er drie: de eenvoudige vouw, waarbij de uiteinden van het deeg naar binnen worden gevouwen en over elkaar heen worden gelegd, en de vouw met een of meer extra vouwen aan de uiteinden.

Vandaag tonen we je een recept voor bladerdeeg dat de durvers ook thuis kunnen bereiden door zelf bladerdeeg te maken!

Recept met 2 appels en een bladerdeeg

Dessert met 2 appels en een bladerdeegje

Een dessert dat de smaakpapillen zal veroveren

Trefwoord appels, bladerdeeg

Ingrediënten

 • 1 rol van bladerdeeg
 • 2 appels
 • 10 gr meel
 • 100 gr suiker

Instructies

 • We beginnen de voorbereiding van ons bladerdeeg door het uit te rollen op een plat oppervlak en beide kanten met bloem te bestuiven.

 • we maken het een beetje plat door het met een deegroller te bewerken

 • we maken de appels schoon door het klokhuis en de schil te verwijderen en snijden ze in plakjes

 • Leg de appelschijfjes op het bladerdeeg, voeg een beetje suiker toe en vorm een rol met het bladerdeeg met behulp van een stuk bakpapier.

 • snijd in plakjes van ongeveer 2 cm dik en leg ze omgekeerd op een beklede bakplaat met een halve theelepel suiker en kaneel erop

 • we bakken op 180 graden gedurende 20 minuten

 • Na deze tijd zijn ze klaar om bij de thee geserveerd te worden!

Begeleid de cakejes met 2 appels en een bladerdeegje

Een gezonde, dorstlessende en zeer geurige drank die perfect past bij deze appeldesserts zijn fruitinfusies! Fruitinfusies kunnen worden bereid met een grote Onder de meest populaire zijn de .

Elke vrucht geeft de thee een ander aroma en een andere smaak, en er zijn veel verschillende soorten te koop, maar dit weerhoudt ons er niet van om het thuis te maken. Het proces is heel eenvoudig: doe er kruiden en dergelijke in, kook 15 minuten, zeef en

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.