Dranken

7 Detox Water Recepten

427views

De kerstvakantie is nu voorbij, je hebt misschien nog wat Driekoningen lekkernijen te eten, maar ondertussen denk je na over hoe je jezelf kunt zuiveren van al die lunches met vrienden en familie, toastjes met mousserende wijn en zoetigheden. Hier zijn een paar recepten om zelf thuis te maken in slechts een paar stappen, ideaal om zowel je stofwisseling te stimuleren als te zuiveren. Bovendien word je op deze manier gestimuleerd om te drinken als je een lichte drinker bent en ze zijn ook handig om mee te nemen naar kantoor.

Detox water hoe bereid je het

Laten we beginnen met uit te leggen hoe je detox water bereidt, dezelfde procedure is ideaal voor de zomer wanneer met de hitte de dorst toeslaat en het vasthouden van water ook. Noteer dus hoe je detox water bereidt.

Je hebt een grote bak nodig waar 1,5 liter natuurlijk water in kan en de ingrediënten om samen te stellen.

Giet het water in de container en dan de groenten, fruit, kruiden die je wilt gebruiken om detox of gearomatiseerd water te maken. Laat alles 2 tot 4 uur afgedekt rusten, hoe langer hoe beter. Het water moet dan door een zeef worden gefilterd en in een kan of fles worden gegoten die je mee naar buiten neemt. De hoeveelheid gearomatiseerd water die je hebt gemaakt moet je binnen 24 uur opdrinken, daarna moet je het opnieuw maken. Als je dus niet zeker weet of je 1,5 liter detoxwater per dag moet drinken, maak er dan minder, maar onthoud dat de aanbevolen dagelijkse consumptie van water een halve tot twee liter is.

Het proces kan ook versneld worden door een detox waterfles te gebruiken, ik heb er een gekocht bij en het is degene op de foto, handig en praktisch om mee te nemen als ik met mijn zoontje op stap ga, zodat ik altijd mijn dosis detox/smaakwater bij me heb.

7 Detox water recepten

Detox water met artisjok en pompoenpitten

 • 1 liter water
 • 1 vers artisjokhart
 • 1 eetlepel pompoenpitten zonder schil

Giet, zoals hierboven uitgelegd, het water in het bakje of flesje met infuser, maak de artisjok schoon en was hem, snijd vervolgens het hart van de artisjok in kleine stukjes en doe ze samen met de pompoenpitten in het infuser.

Scheid vervolgens het water van de artisjokharten en pompoenpitten en consumeer binnen 24 tot 48 uur.

Dit is te danken aan de artisjok. Pompoenpitten daarentegen zijn rijk aan vitamines, zink en ijzer, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een ijzertekort en om het immuunsysteem te stimuleren in het winterseizoen.

Detoxwater met venkel en citroen

 • 1 liter water
 • 1 verse biologische citroen
 • 1 verse biologische venkel

Giet het water in de container, was de citroen en snijd hem in plakjes, was en snijd de venkel in stukjes en voeg toe aan het water. Laat het ongeveer een paar uur staan, verwijder dan de venkelschijfjes en laat de citroenschijfjes zitten als je wilt en consumeer het binnen 24-48 uur.

Dit . Venkel helpt ook tegen aerofagie en meteorisme.

Detoxwater met grapefruit en gember

 • 1,5 liter water
 • 1 hele grapefruit
 • 1 gemberwortel

Giet het water in de pot, was de grapefruit, schil hem en snijd hem in plakjes, was en snijd ook de gember fijn. Voeg de gember en grapefruit toe aan het water en laat het 2 uur staan, als je het langer laat staan zal het pittiger smaken door de gember. Consumeer binnen 48 uur.

Detox water met grapefruit en gember

Dankzij gember en grapefruit bevordert het niet alleen de spijsvertering als je het na de maaltijd drinkt, maar .

Detoxwater met sinaasappels en salie

 • 1,5 liter water
 • 2 verse biologische sinaasappels
 • 10 verse salieblaadjes
 • 1 verse biologische citroen

Giet het water in de infuuspot of fles, was de sinaasappels en schil ze, verdeel ze elk in 4 delen. Doe hetzelfde met de citroen. Was de salieblaadjes en voeg ze toe aan het water. Laat 4 uur staan en consumeer.

detox water met sinaasappels

ideaal om de spijsvertering te stimuleren en te zuiveren, maar ook met ontstekingsremmende eigenschappen. Het zit ook boordevol vitamine C.

Detoxdrank met sinaasappels, peterselie en wortel

 • 1,5 liter stilstaand water
 • 1 wortel
 • 1 sinaasappel
 • 1 bos verse peterselie

Voeg de gewassen en in julienne gesneden wortel toe aan het water, schil de sinaasappel en snijd deze in vier stukken, was de peterselie en voeg deze toe aan de andere ingrediënten. Laat ongeveer 3 uur staan en consumeer.

Je zult een detoxwater hebben gemaakt dat rijk is aan mineralen en vitaminen, ideaal als een natuurlijk diureticum om het vasthouden van water tegen te gaan.

Nieuwsgierigheid naar peterselie

De Etrusken gebruikten het tegen insectenbeten, terwijl de Grieken het gebruikten als een verzoenend en decoratief element in bloemkronen.

Detoxwater met spirulina, gember en appels

Detox water met spirulina, gember en appels
 • 1,5 liter water
 • 1 stuk verse gemberwortel
 • 1 eetlepel
 • 2 verse appels, bij voorkeur boerenappels

Combineer het water dat je eerder in een grote bak hebt gedaan met de gewassen en fijngehakte appels, was en hak de gemberwortel in kleine stukjes en voeg deze toe aan de appels en het water. Voeg nu de eetlepel spirulina toe. Roer goed en laat het een paar uur staan, hoe langer je het laat staan hoe pittiger het water zal zijn door de gember.

Dit detoxdrankje zal licht pittig en kruidig smaken, met een grote ontgiftende kracht, maar het is ook depuratief en remineraliserend dankzij de spirulina, en houdt ook het cholesterol onder controle.

Detoxwater met grapefruit en gember

. De procedure is hetzelfde, met dit verschil dat deze detoxdrank in staat is om een opgeblazen gevoel in de buik te verminderen en zeer vochtafdrijvend is. De aanwezigheid van dragon maakt het zeer aromatisch en sterk smakend. Het bevordert ook de spijsvertering en is een uitstekend rustgevend middel.

Nieuwsgierigheid naar dragon

Voor degenen die geen zout kunnen gebruiken, is het een geweldige vervanger. Het wordt veel gebruikt in de Toscaanse en Franse keuken.

Door erop te kauwen verlichtte ik de pijn. Andere culturen gebruiken dragon echter om

Detoxwater met kiwi appels citroen en bieslook

 • 1,5 liter water
 • 2 kiwi’s
 • 1 appel
 • 1 citroen
 • 1 bos bieslook

Voeg de gesneden appel toe aan het water in de container, schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes, doe hetzelfde met de citroen en voeg ze toe aan de appel en het water. Was de bieslook en voeg deze toe. Laat 2 tot 4 uur rusten en drink dan op de dag zelf.

Deze gearomatiseerde waterformule is ideaal om vitamine C te leveren, te zuiveren en de diurese te stimuleren, en de bieslook, met zijn kenmerkende smaak, heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Interessante feiten over kiwi

De kiwi, die onlangs vanuit China naar Europa is gekomen, is tegenwoordig een van de grootste producenten in Italië. Hij levert een hoger percentage vitamine C dan de sinaasappels zelf, zo veel zelfs dat de consumptie van slechts één al voldoende is om aan de dagelijkse behoefte te voldoen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.