Keukengeheimen

Alles over wakame-wier: wat het is, hoe je het gebruikt, voordelen

420views

Wakame-wier

wordt verkregen door Japans te verwerken. De bladeren hebben een prachtige kleur en een zeer kenmerkende smaak. Aan het uiterlijk van de bladeren kun je de kwaliteit van het product aflezen. Als de bladeren breed zijn en de middennerf dik, betekent dit dat het zeewier van uitstekende kwaliteit is, maar als de bladeren en de middennerf dun zijn, betekent dit dat de kwaliteit slecht is.

Dit bijzondere wier groeit op en geeft de voorkeur aan vrij lage temperaturen om te groeien. Het wordt beschouwd als een overwoekering en werd in 2000 op de lijst van ongewenste soorten geplaatst. Voor het verzamelen worden touwen en harken gebruikt. Eenmaal verzameld wordt het onmiddellijk gedroogd of afwisselend in warm en koud water en dan gedroogd.

Opslag en verkoop

De procedure om zeewier te ‘conserveren’ voordat het wordt verkocht, komt voort uit de traditie. Deze techniek wordt gebruikt om het een intensere kleur te geven en de groei van bacteriën te ontmoedigen. Dankzij de volgende stap is het product gemakkelijker op de markt te brengen omdat het langer vers blijft.

In het land van herkomst wordt het verkocht als . In Aziatische landen is de enige bewerking die het ondergaat voordat het verkocht wordt het blancheren, zodat het klaar is voor consumptie. In ons land daarentegen, net als in de rest van de wereld, kan het worden gevonden, zodat het de tijd en het reizen doorstaat.

Het is te vinden in winkels die typisch Aziatische producten verkopen of in online winkels in zeer verschillende prijsklassen.

Hoe wakame zeewier te gebruiken bij het koken

De van dit voedsel, in tegenstelling tot zeewier in het algemeen is vrij . In wordt gebruikt in een groot aantal recepten, van de . Een populair en fris gerecht waarin we het terugvinden is de salade en met de toevoeging van .

In ons land wordt het, zoals gezegd, gedroogd gevonden. Voordat je het gebruikt, moet je het ongeveer twintig minuten weken in lauw water. Nu is het klaar voor gebruik in verschillende recepten.

In de keuken wordt het gebruikt in de vorm, verkruimeld op rijstgerechten om smaak toe te voegen. De basis van de plant heeft daarentegen een meer hartige smaak en wordt gebruikt om te bereiden of wordt gegeten.

Eigenschappen en contra-indicaties

heeft veel heilzame eigenschappen, het is rijk aan en . Het bevat zeer weinig calorieën en koolhydraten, maar heeft een hoog . De aanwezigheid van , die het zijn karakteristieke groene kleur geeft, helpt volgens sommige studies de vetstofwisseling. De mineralen en omega 3 werken als een natuurlijk .

Bij gebruik in minimale doses veroorzaakt dit zeewier geen problemen of contra-indicaties. De aanwezigheid van zeewier kan echter wel een probleem vormen voor mensen die lijden aan .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.