Keukengeheimen

Als het om ovens gaat, betekent nieuw niet noodzakelijkerwijs schoon

417views

Als het om ovens gaat, betekent nieuw niet noodzakelijkerwijs schoon

Een gloednieuwe oven kopen is bijna een uitnodiging om te gaan bakken. Je moet dit essentiële keukenapparaat echter schoonmaken voordat je het gebruikt. De oven mag dan wel als nieuw zijn, maar fabrikanten gebruiken vaak een speciale olie om de onderdelen te beschermen. Deze olie en ovenonderdelen die voor het eerst aan hitte worden blootgesteld, kunnen ervoor zorgen dat het apparaat een vieze geur afgeeft. Gelukkig is er een effectieve manier om onaangename geuren uit je nieuwe oven te bannen.

Neem eerst een schone doek, bevochtig die met warm water en voeg er zeep aan toe. Veeg de binnenkant van de oven schoon om stof te verwijderen en overtollige olie op te zuigen. Als de oven elektrisch is, zorg er dan voor dat er niet te veel water op de verwarmingsspiralen komt om schade te voorkomen.

Hoewel ze effectief zijn, moet je ze niet gebruiken tot het nodig is. Het gebruik van een sterk schoonmaakmiddel op een nieuwe oven kan te veel van de coating verwijderen, wat de slijtage van het apparaat kan versnellen. Als je een diepere reiniging wilt dan met water en zeep alleen, is een doe-het-zelf-reinigingsmiddel precies wat je nodig hebt.

Twee huishoudingrediënten bundelen hun krachten voor een schone oven

en zuiveringszout zijn niet alleen geweldig om mee te koken en bakken, maar ze zijn ook ideaal om schoon te maken. Ze mengen is zelfs nog effectiever, omdat de twee stoffen een chemische reactie veroorzaken die hardnekkige vlekken kan afbreken en de ongunstige geuren kan verwijderen die geassocieerd worden met gloednieuwe ovens.

Begin met het maken van een zuiveringszoutpasta. Een verhouding van drie eetlepels water op een half kopje zuiveringszout zou voldoende moeten zijn, maar het kan zijn dat je de formule moet aanpassen om ervoor te zorgen dat de pasta plakkerig genoeg is. Als je tevreden bent, smeer je de pasta uit over de binnenkant van de oven en zorg je ervoor dat je kwetsbare onderdelen vermijdt. Als de oven erg bevlekt is, laat de pasta dan een nacht zitten. Maar dat is waarschijnlijk niet nodig als je alleen nieuwe ovengeuren wilt verwijderen. Daarom kun je de volgende stap overslaan: besprenkel de binnenkant met een licht laagje appelciderazijn. Wacht tot er schuim ontstaat en gebruik dan een vochtige doek om het mengsel te verwijderen.

Inbranden kan helpen om nieuwe ovengeuren te elimineren

Het inbrandproces is een eenvoudige maar effectieve manier om nieuwe ovengeuren voor eens en altijd uit te bannen. Hoewel de handleiding van je oven misschien informatie bevat over het inbranden, is het proces vrij eenvoudig. Open eerst alle ramen in je keuken en zet ventilatoren in de buurt aan om onaangename geuren te helpen verwijderen.

Zodra de ruimte goed geventileerd is, stel je de temperatuur van de oven in op tussen de 400 en 500 graden Fahrenheit. Nadat de oven de gewenste temperatuur heeft bereikt, wacht je ongeveer 30 minuten voordat je hem uitschakelt. Geef het apparaat voldoende tijd om af te koelen en maak de binnenkant schoon met water en zeep op een schone doek. Als u nog steeds een geur waarneemt, kunt u het inbrandproces herhalen en opnieuw schoonmaken. Hoewel nieuwe ovendampen niet per se schadelijk zijn, kunnen ze bij sommige mensen ademhalingsproblemen veroorzaken. Gelukkig kan een combinatie met inbranden ervoor zorgen dat je huishouden gezond en veilig blijft.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.