Nagerecht

Ananascake met en zonder yoghurt voor een fris en lekker tussendoortje

130views

Ananascake is een perfecte cake als ontbijt of tussendoortje. Het is een heel fris recept dat met of zonder yoghurt kan worden gemaakt, maar het is niet alleen lekker: ananascake is namelijk ook bijzonder gezond, want deze exotische vrucht heeft een aantal zeer interessante eigenschappen. Denk maar aan het feit dat ananas bromelaïne bevat, een stof die bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en zeer nuttig is in de strijd tegen het vasthouden van water. Daarnaast helpt bromelaïne bij de spijsvertering en is daarom ook goed voor het darmstelsel. Voor een nog gezonder en suikerarm recept kun je ervoor kiezen om vers fruit te gebruiken dat al in stukjes is gesneden. Op deze manier kun je alle eigenschappen van het fruit in zijn natuurlijke staat benutten zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot de stroperige versie. Laten we eens kijken welke ingrediënten je moet gebruiken en welke stappen je moet volgen om een verse ananascake te bereiden.

  • 120 gram suiker
  • 3 eieren
  • 120 gram zaadolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 280 gram bloem
  • 100 milliliter ananassap
  • 500 gram ananas (vers of op siroop)
  • 100 gram zure kersen (naar smaak)
  • 150 gram yoghurt (optioneel)

Bereidingswijze voor ananascake zonder yoghurt

Bereid eerst het deeg door een kom te nemen en de eieren samen met de suiker toe te voegen. Klop het mengsel op en voeg de zaadolie en het ananassap toe. Blijf het deeg kloppen en voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Blijf kloppen tot je een zacht, romig en glad deeg hebt.

ananascake

Nu moet je een vorm van 24 cm nemen, deze bekleden met bakpapier en het deeg erin gieten. Zodra de vorm gevuld is, neem je de ananasschijven en leg je ze bovenop de taart. Voeg naar smaak zwarte kersen toe. Nu hoef je de vorm alleen nog maar in de oven te zetten op 180 graden en te wachten tot hij gaar is (ongeveer 40 minuten). Serveer hem een beetje warm om jezelf niet te verbranden en geniet op zijn best.

Bereiding van ananascake met yoghurt

Het lijkt er erg op en verandert niet veel qua bereiding. De procedure bestaat altijd uit het opkloppen van de eieren met suiker, maar het toevoegen van magere yoghurt. Dan kun je ook de bloem en het bakpoeder toevoegen, en dit keer ook een snufje zout. Als je eenmaal een klontvrij deeg hebt, kun je verder gaan met de vorm en de bovenstaande stappen volgen. Je kunt het ook serveren met een bolletje roomijs of slagroom ernaast om het fris te maken!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.