Dranken

Beenderbouillon is een onverwachte manier om warme chocolademelk te verbeteren

431views

Met de winter voor de deur gaat er niets boven warme en romige mokken warme chocolademelk om onze handen warm en onze buiken vol te houden. Hoewel warme chocolademelk vaak wordt gemaakt met volle koemelk voor extra proteïne of zuivelvrije melk voor mensen met bepaalde dieetbeperkingen, kan het lastig zijn om je standaard mok warme chocolademelk extra voedzaam te maken (zonder de heerlijk zoete smaak te veranderen). Hoewel u zeker een natuurlijke zoetstof zoals ahornsiroop of honing kunt gebruiken en kunt kiezen voor pure chocoladestukjes en ongezoet cacaopoeder, vergt het toevoegen van meer heilzame vitaminen en mineralen via de vloeibare bestanddelen van warme chocolademelk een beetje creatief denkwerk. Als je eenmaal bekend bent met de belangrijkste voedingsstoffen van warme chocolademelk, ben je misschien wel benieuwd wat deze voedzame vloeistof kan doen om je volgende beker warme chocolademelk op te leuken.

Bottenbouillon is een heldere vloeistof gemaakt van dierlijke botten en water. Het collageen in deze botten lekt uit terwijl het water suddert, waardoor een zeer geconcentreerde vloeistof ontstaat die kan worden gebruikt voor verschillende maaltijden en zelfs speciale dranken zoals warme chocolademelk. Dankzij die langzaam gestoofde botten bevat bottenbouillon essentiële mineralen, aminozuren en collageeneiwit. Met de juiste verhouding van ingrediënten, inclusief het extra vet van zware room of kokosmelk uit blik, maak je in een handomdraai een heerlijke bottenbouillon warme chocolademelk.

Combineer bottenbouillon met rijke en romige melk om een onvergetelijke warme chocolademelk te maken

Nu je dit weet, kun je je eigen unieke recept maken. Kies eerst een container kippen- of runderbottenbouillon met minimale ingrediënten uit de dichtstbijzijnde supermarkt en zet dan al je gebruikelijke warme chocolademelkbenodigdheden bij het fornuis. Hoewel het gebruik van een hartige, met vitamines gevulde vloeistof om je volgende warme chocolademelk te maken misschien onnatuurlijk aanvoelt, maakt het vinden van de juiste verhouding tussen bouillon en melk het verschil. Volg je standaard warme chocolademelk recept, maar in plaats van alleen melk of melk en zware room te gebruiken, voeg je wat bottenbouillon toe aan de mix. Als je een stevigere drank wilt die meer van de smaak van de bottenbouillon maskeert, gebruik dan extra zware room of probeer volvette kokosmelk.

Als je eenmaal de juiste verhouding van vloeistoffen hebt bepaald, verwarm je de ingrediënten voor je warme chocolademelk op middelhoog vuur en klop je met een garde om eventuele klonten cacaopoeder of chocoladestukjes los te maken. Goed bereide bottenbouillon heeft een zekere hartige of licht zoute ondertoon, maar mag nooit te sterk naar groenten of toegevoegde kruiden smaken. Voeg meer zoetstof en een beetje meer melk dan bouillon toe om de onderliggende umami-smaak van bottenbouillon te bestrijden in je volgende warme chocolademelk. Het is echter van cruciaal belang om een bottenbouillon met een mildere smaak te gebruiken om een goed smakende bottenbouillon warme chocolademelk te maken.

Hoe u de juiste bottenbouillon kiest voor uw nieuwe en verbeterde recept voor warme chocolademelk

Om de met een verbeterde boost te maken, wil je er zeker van zijn dat je geniet van de smaak van je bottenbouillon voordat je er je volgende drinkbare dessert van maakt. Kies voor warme chocolademelk geen bottenbouillon die een overvloed aan groenten en kruiden bevat, maar een variant die een zachte smaak heeft en uit slechts een handvol ingrediënten bestaat. Omdat goed gemaakte bottenbouillon moet ruiken en smaken naar vlees in plaats van soep, moet je de ingrediëntenlabels lezen om je keuze te beperken tot bouillons die voornamelijk bestaan uit dierlijke botten. Naast het kiezen van de beste houdbare of diepvriesvariant in de winkel, kun je ook zelfgemaakte bottenbouillon maken om de hoeveelheid toegevoegde smaken onder controle te houden. Zolang je een behoorlijke hoeveelheid dierlijke botten hebt en 12 tot 24 uur de tijd hebt, is het maken van bottenbouillon vrij eenvoudig.

Aan de andere kant, om het proces te vereenvoudigen, waarom probeer je niet een kant-en-klare warme chocolademix te maken met bottenbouillonpoeder? Bottenbouillonpoeder kan worden toegevoegd aan een mengsel van cacaopoeder en suiker om een voedzame warme chocolademix te maken die alleen warme melk nodig heeft om samen te komen. Of je nu zelfgemaakte bouillon gebruikt of kiest uit een van de vele soorten die in de winkel verkrijgbaar zijn, het toevoegen van bottenbouillon aan warme chocolademelk voegt niet alleen meer voedingselementen toe aan deze anders zo zoete drank, maar geeft ontegenzeggelijk meer body en een diepere smaak.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.