Dranken

Bevat ginseng cafeïne? Het antwoord dat je niet verwacht

434views

De ginseng

We weten hoe het wordt geserveerd in een espressokopje. Maar weinigen weten echt waar deze drank uit voortkomt. Laten we dus beginnen bij de oorsprong en proberen meer te weten te komen over deze plant, de voordelen en het gebruik ervan. Dit is de wetenschappelijke naam van de plant waar we het vandaag over hebben. Een plant die oorspronkelijk uit de, maar heeft andere ‘verwanten’ in iets andere versies in:. Het deel van de plant dat wordt gebruikt is de vlezige wortel die volgens de Aziatische traditie een remedie is tegen alle kwalen.

In Azië wordt de wortel vooral gebruikt voor de bereiding van , maar ook voor De natuurlijke smaak van de wortel is zeer intens en , daarom wordt het nooit puur gebruikt, maar gemengd met andere ingrediënten. In ons land is ”, ook bekend als ”, de laatste jaren ontdekt. In bars vragen veel mensen ernaar in plaats van espresso, omdat ze het een delicatere smaak vinden en vrij van . Maar hoe zit het nu echt? Om dit te begrijpen, moeten we de samenstelling van de drank zelf onderzoeken.

Cafeïne ja of nee?

We moeten ervan uitgaan dat elk café een andere versie van dit drankje aanbiedt. Zelfs degene die je op de markt vindt verschillen en hebben elk een andere smaak. In elk geval zijn er vier ingrediënten die we in elke versie vinden: . We begrijpen dat de smaak verandert afhankelijk van de hoeveelheid van elk van deze ingrediënten. In sommige gevallen hebben we een romiger product waarin je veel melk ruikt, in andere ruiken we meer koffie, in weer andere zijn deze erg gereduceerd en is de smaak onnauwkeurig, bijna onleesbaar en flauw.

Maar laten we even nadenken: als er in elke melange een deel oploskoffie zit, betekent dit dat . Ginseng zelf als wortel bevat het niet, maar de drank die we allemaal consumeren heeft een kleine hoeveelheid wortel en een hoger percentage oploskoffie.

We kunnen echter niet met zekerheid zeggen hoeveel cafeïne deze drank bevat, maar dat is zeker het geval. We zeggen dit omdat espresso pure koffie is, terwijl we hier andere ingrediënten vinden en slechts een kleine hoeveelheid koffie. Maar er zijn ook . In deze gevallen hebben we het over een drankje dat dezelfde ingrediënten bevat als hierboven vermeld, behalve de koffie die vervangen is door . We kunnen echter ook proberen onze eigen versie van dit drankje te maken door een cappuccino of macchiato te bereiden met een willekeurige hoeveelheid wortelpoeder. Dit is gemakkelijk te vinden in Aziatische winkels of online.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.