Nagerecht

Cri Cri het verhaal van de chocolade van Turijn

180views

Net snoepjes, rond van vorm en met de uiteinden van opgerold en gerafeld papier. Binnenin omsluiten deze heerlijke chocolaatjes een zacht hart van geroosterde hazelnoten uit Piemonte, omhuld met een laagje pure chocolade bestrooid met momparilla, de kleine witte suikerbolletjes.

Wat deze chocolaatjes knapperig maakt, zijn de suikerbolletjes, die ze nog lekkerder maken. Achter de creatie van deze lekkernijen schuilt echter

De legende van de pralines van Turijn

De legende vertelt dat een meisje genaamd Cristina aan het einde van de 19e eeuw woonde in en prachtige jurken naaide voor de dames van de Savoyse high society. Cristina’s verloofde was een student uit Turijn en

Als ze elkaar zouden ontmoeten, kocht de jongeman altijd deze met suiker omhulde chocolaatjes voor haar, die ze verkochten in een plaatselijke banketbakkerij. De winkelbediende kende ze en s

Daarom, elke keer als de jongeman de banketbakkerij binnenging om de pralines te kopen, zei de winkelbediende “Cri?” en hij zei glimlachend: “Cri!”. en hij vond ze zo lekker dat hij ze eerde.

Het verhaal van de twee jonge mensen, dat zich afspeelt tussen 1800 en 1900, wordt vandaag de dag nog steeds herinnerd door de Piemontezen, en als ze het proeven, kunnen ze niet anders dan denken aan die twee eenvoudige verliefde jonge mensen.

De Cri Cri maakte een comeback dankzij de ambachtslieden

Zoals we gezien hebben, maken de Turijnse pralines deel uit van de Piemontese traditie en zijn ze nu een symbool van Turijn. Na een periode waarin de faam was afgenomen, werd er voor gezorgd.

Tot op de dag van vandaag is de chocolade nog steeds erg geliefd en gewaardeerd en vindt iedereen hem lekker. Het is moeilijk om zijn goedheid te weerstaan en iedereen is perfect om aan een geliefde te geven bij elke gelegenheid.

Hoe maak je Cri Cri thuis

Zelfs als je ze mee naar huis neemt om ervan te genieten of ze koopt om cadeau te geven, zie ik dat het recept eenvoudig te maken is. Hier lees je hoe je ze maakt:

  • Smelt een reep pure chocolade in een bain-marie;
  • Nadat de chocolade gesmolten is, giet je het in een kom;
  • Voeg het hazelnootmeel toe en roer;
  • Wanneer het mengsel gelijkmatig en droog is, vorm je er balletjes van.

De balletjes maken is makkelijk, neem er gewoon een en leg een hele geroosterde hazelnoot in het midden. Leg ze dan in de koelkast en laat ze ongeveer twee uur rusten.

Wanneer de tijd verstreken is, leg je ze in een schaal om aan de gasten aan te bieden. Je kunt ze in aluminiumfolie wikkelen of gekleurd vloeipapier gebruiken.

Bewaar de pralines op een droge, koele plek zodat ze niet smelten!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.