Keukengeheimen

De beste manier om zilveruitjes te schillen en jezelf wat moeite te besparen

421views

De beste manier om zilveruitjes te schillen en jezelf wat moeite te besparen

Pareluien toevoegen aan stoofschotels en soepen is een eenvoudige manier om een uitbarsting van heerlijke smaak in je gerechten te verwerken, dus ze zijn geweldig om bij de hand te hebben in de voorraadkast. Het schillen van deze kleine alliums kan echter lastig en ronduit frustrerend zijn. De oplossing? Blancheer ze eerst.

Pareluien zijn niet zoals je . Ze hebben een subtiele maar zoete smaak (omdat ze worden geoogst als ze nog klein en jong zijn), waardoor ze een heerlijke smaak toevoegen zonder je andere ingrediënten te overheersen. Je kunt ze op verschillende manieren bereiden, van sauteren of glaceren tot roosteren of inmaken. Bovendien zijn ze klein, dus je kunt ze in hun geheel gebruiken om je stoofpotjes, gratins en stoofschotels visueel aantrekkelijker te maken.

Maar hun miniatuurformaat is een van de redenen waarom ze zo lastig te schillen zijn – om een smakelijke maaltijd te maken, heb je er heel wat nodig, waardoor je gedwongen wordt om meer tijd te besteden aan het individueel verwijderen van die papierachtige velletjes. Ten tweede kost het schillen van zilveruitjes meer moeite omdat de schil steviger vastzit dan bij andere uiensoorten. Dit is waar de blancheermethode uitkomst biedt.

De blancheermethode uitgelegd

Voordat je begint, verzamel je al het benodigde keukengerei: een voorraadpot of een steelpan, een snijplank, een schilmesje, een grote zeef en een grote kom. Zodra je de uien en het gereedschap klaar hebt, breng je op hoog vuur water aan de kook in de pan. Bereid ondertussen een ijsbad voor door enkele handenvol ijsblokjes in de grote kom te doen en deze te vullen met water.

Het doel is om de velletjes los te maken, dus ga je gang en dompel de uien in het kokende water zodat ze allemaal ondergedompeld zijn. Laat ze ongeveer twee minuten koken en gebruik dan de zeef om ze te laten uitlekken. De volgende stap is om de uien in het ijswaterbad te schokken om het kookproces te stoppen. Dit zal ze ook afkoelen om te voorkomen dat je je verbrandt tijdens het schillen. Houd de uien ongeveer vijf minuten in het koude water. Haal ze er daarna uit en gebruik een schilmesje om de wortels af te snijden. De laatste stap is gewoon de stengels uitknijpen en de uien uit hun vellen halen. Volg deze handleiding en je zult verbaasd zijn hoe snel je je volgende partij zilveruitjes kunt schillen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.