Nagerecht

De donut die smelt in je mond, slechts 4 ingrediënten: geen gist

176views

Het enige wat overblijft is ons favoriete schort aantrekken en ons wijden aan de nobele kunst van zelfgemaakt gebak, het soort dat een goede, gezonde geur achterlaat om van te genieten.

Snel zelfgemaakt gebak

Zelfgemaakte zoetigheden zijn een echte traktatie voor het gehemelte, maar worden vaak onderschat vanwege hun snelle en eenvoudige bereiding. Deze zoetigheden

Ten eerste hebben we door thuis snoep te maken totale controle over de ingrediënten die we gebruiken, wat betekent dat ze vaak in verpakte producten zitten. Bovendien kunnen we ervoor kiezen om de smaak en de gezondheid van ons snoep te verbeteren.

Naast controle over de ingrediënten, kan thuis zoetigheid maken ons helpen om onze gedachten van onze dagelijkse problemen af te halen. Door snelle taarten te maken, kunnen we een pauze nemen en ons richten op het plezier van iets lekkers maken voor onszelf of anderen.

Het kan ook ons humeur helpen verbeteren door de endorfine die tijdens het bakken wordt aangemaakt. De zoete aroma’s en zachte textuur van snoep kunnen er ook voor zorgen dat we ons beter voelen na een stressvolle dag.

Om nog maar te zwijgen over zelfgemaakte zoetigheden of voedselallergieën. We kunnen alternatieve ingrediënten gebruiken, zoals of amandelen, om gebak te maken dat aan onze voedingsbehoeften voldoet zonder afbreuk te doen aan de smaak.

Cake die smelt in de mond

Met dit in gedachten kan het maken van snelle taarten thuis tal van gezondheids- en wellnessvoordelen hebben. Het recept van vandaag is er een waarbij je zelf de ingrediënten kunt bepalen, kunt ontspannen en je humeur kunt verbeteren, terwijl het ook gezonde alternatieven biedt. Dus als je zin hebt in een dessert, kun je kiezen voor deze zelfgemaakte bereiding, die

Laten we eens kijken hoe je dit lekkers maakt en wat we nodig hebben.

Smelt-in-de-mond cake

Trefwoord cake die smelt in de mond

Ingrediënten

 • 3 eieren (dooiers scheiden van eiwitten)
 • 200 gr griessuiker (100 g voor dooiers + 100 g voor eiwitten)
 • 300 gr of 4-5 stukjes mandarijn
 • 170 gr bloem (1 kopje + 2/3 kopje)
 • q.b. bloemsuiker

Instructies

 • We beginnen de bereiding van onze smeltzachte cake door de eieren in de kom te doen, maar halen de dooiers eruit en doen ze in een andere kom.

 • In de kom met de dooiers gieten we de suiker en met de handklopper mengen we de ingrediënten.

 • In de andere kom met de eiwitten klop je ze stijf met een elektrische garde en voeg je de suiker toe. Wanneer ze stijfgeklopt zijn, voeg je ze toe aan de eerste kom met bewegingen van onder naar boven met behulp van een zachte spatel.

 • We voegen nu beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en zetten apart.

 • We pellen de mandarijnen en hakken ze fijn en doen ze in het deeg.

 • Nadat je de vorm hebt ingevet met olie of boter, giet je het deeg erin en egaliseer je het, waarna je het ongeveer 35 minuten in de oven plaatst op 180°.

 • Laat na het verstrijken van de tijd afkoelen tot kamertemperatuur en zet de vorm om op een serveerschaal om op te dienen.

Wijnen om te combineren met de smeltzachte taart

Melt-in-the-mouth cake met stukjes mandarijn heeft een zoete en fruitige smaak die goed samengaat met veel wijnen. Deze zoete en mousserende wijn heeft tonen van perzik en citrusvruchten die goed passen bij de fruitige smaak van de taart.
Dit is een andere mousserende wijn die goed samengaat met de zoetheid van de donut. Hij heeft een licht bloemige smaak die goed samengaat met de mandarijntonen.

De , een zoete en aromatische wijn, geproduceerd op het eiland Pantelleria, is ook uitstekend. Hij heeft een intense smaak van gedroogd fruit en past goed bij deze mandarijn donut.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.