Keukengeheimen

De snelle tip voor het spuiten van perfecte botercrème bloemen

416views

De Snelle Tip voor het Spuiten van Perfecte Botercrème Bloemen

Het versieren van een taart, cupcakes of andere gebakken producten kan een uitdaging zijn. Het is dan ook geen verrassing dat de leercurve vaak resulteert in onaantrekkelijke en zelfs hilarische resultaten. Onleesbaar schrift, klodderig glazuur en scheve, krappe en ongelijke bloemen komen maar al te vaak voor. Er is dus geen reden om je rot te voelen als het de eerste keer niet lukt. Maar als je een tip of truc kunt leren die het makkelijker maakt, waarom zou je dat dan niet doen?

Als je moeite hebt om die botercrème bloemen te perfectioneren, dan is er goed nieuws voor je. Met één snelle truc maak je in een handomdraai prachtige, gelijkmatige bloemblaadjes. En alles wat je nodig hebt is dezelfde spuittip die je gebruikt om de bloemblaadjes te maken. Je kunt heel eenvoudig gelijkmatige, frustratievrije bloemblaadjes maken door met diezelfde spuitmond het midden van elk bloemblaadje te markeren voordat je de eigenlijke bloem maakt. Zo maak je elke keer weer symmetrische botercrème bloemen, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over onevenredige of uit het midden geplaatste bloemblaadjes.

Zet die spuitpunt aan het werk voor prachtige botercrème bloemen

Deze superhandige decoratietip is afkomstig van taartdecorateur Liz Shim. “Gebruik de spuitpunt om richtlijnen te markeren voor je bloemblaadjes voordat je begint,” legt Shim uit in een Instagram-video. “Vervolgens spuit je de bloemblaadjes langs elke lijn.” Shim zorgt ervoor dat elke markering gelijkmatig verdeeld is door voorzichtig te knijpen in lijnen recht tegenover elkaar in plaats van in een cirkel te werken.

Shim gebruikt een breed, plat bloemblaadjesmondstuk als spuittip voor dit proces. De markeringen die Shim maakt zijn even lang als de spuitmond en waaieren vanuit het midden naar buiten uit. Elke markering fungeert als het middelpunt van een van de bloemblaadjes, zodat je gemakkelijk kunt bepalen hoe breed en lang je elk bloemblaadje moet maken, zodat ze allemaal hetzelfde uitkomen. Het resultaat is absoluut prachtig en perfect symmetrisch.

Gebruik een bloemnagel om prachtige botercrème bloemen te maken

In plaats van de bloemen rechtstreeks op het gebak te spuiten, is een andere populaire truc om een bloemnagel te gebruiken om mooie botercrème bloemen te maken. Plak een stukje perkamentpapier op de bovenkant van de bloemnagel en zet het vast met een beetje botercrème glazuur. Volg vervolgens de ronde vorm van de bloemennagel en breng dezelfde markeringen aan als leidraad voor je petails. Je kunt ook de lengte van de spuitmond gebruiken als richtlijn voor de bloemblaadjes. Veeg de spuitpunt in een kleine haakbeweging steeds opnieuw totdat de cirkel compleet is. Je kunt de bloemen dan overbrengen naar de vriezer om uit te harden voordat je ze op je gebakken lekkernij plaatst.

Door een bloemnagel te gebruiken in plaats van een cake, cupcake of koekje als canvas, hoef je je minder zorgen te maken dat je je botercrème bloem verknoeit. Omdat ze niet vastzitten aan het gebakken goed, kunnen eventuele ongelijke bloemen gewoon worden weggegooid. Markeringen gebruiken om je bloemblaadjes te leiden of oefenen op een bloemnagel zijn beide geweldige methoden om aan de slag te gaan met het maken van prachtige botercrème bloemen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.