Dranken

De TikTok Sangria-truc die begint met een Franse pers

417views

Als het gaat om eten en drinken (en eerlijk gezegd, de meeste dingen), staat het internet vol met vermeende hacks en doe-het-zelf-ideeën. Sommige werken duidelijk niet zoals afgebeeld, en andere zien er veelbelovend uit, maar het resultaat valt uiteindelijk tegen. Maar soms is zo’n truc zo slim dat je je afvraagt waarom we het niet allemaal al deden. En French press sangria, ons gebracht door de gebruikers van TikTok, valt in die categorie.

Ereka Vetrini, een thuiskok die recepten en andere inhoud over eten en drinken deelt op sociale media, postte een receptvideo voor een Aperol spritz sangria, een fruitige variatie op de geliefde cocktail – maar het is hoe het wordt gemaakt dat het internet in de ban heeft. In plaats van een gewone kan te gebruiken, worden alle ingrediënten gecombineerd in een Franse pers (een idee dat Vetrini te danken heeft aan drankenschrijfster Jacy Topps). Het mengsel van fruit, sap en drank laat je een paar uur trekken in de koelkast en als je klaar bent om te schenken, pers je de ingrediënten en giet je de vloeistof in serveerglazen met ijs voor een verfrissende en inventieve cocktail.

@erekasfood

COFFEE PRESS APEROL SPRITZ SANGRIA zou de #DrinkOfTheSummer moeten zijn!!! Ik zag Jacy Topps deze geniale methode gebruiken om gewone sangria te maken. De pers zorgt ervoor dat de fruitsmaken sneller in de drank trekken. Als je geen pers hebt, kun je het absoluut in een grote kan maken, maar laat het dan langer in de koelkast staan zodat de fruitsmaken de tijd hebben om in de spritz te trekken. IngrediÔnten: 1 perzik, ontpit en in plakjes of blokjes gesneden 1/2 sinaasappel in plakjes 1/2 sinaasappel in sap 1 kopje kersen doormidden gesneden en pitten verwijderd Aperol Presecco -Voeg fruit en sinaasappelsap toe aan een koffiepers. -Vul voor 1/2 met prosecco en voor 1/2 met Aperol. -Roer, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast. -Pers, schenk uit over ijs en serveer met een schijfje sinaasappel (optioneel).

Wrede zomer – Taylor Swift

Fruitige sangria cocktails in een handomdraai

Sangria is niet moeilijk om te maken, maar het is meestal ook niet het snelste drankje om te maken. Velen zullen je aanraden om het mengsel een nacht in de koelkast te laten staan om de ingrediënten de kans te geven in elkaar te trekken en de smaken in balans te brengen. De toevoeging van de Franse pers, volgens Vetrini, versnelt het infusieproces door de vruchten te dwingen hun sappen in één keer vrij te geven, in plaats van een paar uur te wachten om een evenwichtige pieksmaak te bereiken.

De pers scheidt ook de vaste deeltjes, zodat die bij het inschenken niet vrijkomen. Als je iemand bent die niet houdt van dingen die in je drankje drijven, is dit een voordeel voor jou – je hebt niet eens een rietje nodig om de kleffe stukjes fruit te vermijden, omdat ze onder de pers zitten. Maar als je wat visueel belang wilt toevoegen, kun je altijd garneren met vers, ongeperst fruit door een citrusschijfje op de rand te leggen, een paar kleine stukjes op een cocktailprikker te schuiven of zelfs een paar bessen in het glas te doen.

Fruit kiezen voor je sangria spritzer

Vetrini’s recept is voor een sangria, een soort hybride drankje dat de levendige Italiaanse likeur en prosecco combineert met zoet zomerfruit zoals perziken, sinaasappels en kersen. De Franse persmethode kan net zo goed worden gebruikt om een klassieke rode of een sangria te maken. En hoewel we sangria en spritzers vaak als zomerdrankjes beschouwen, is er geen reden waarom ze niet ook gebruikt kunnen worden om de lente te vieren. Het is zo’n eenvoudig sjabloon dat er gewoon om smeekt om mee geëxperimenteerd te worden – probeer je sangria spritzer te maken met wat je in huis hebt.

Hoewel het gebruik van de Franse pers om sangria te maken een sneller proces is dan de klassieke methode, is het nog steeds niet instant. Idealiter moet de cocktail een paar uur in de koelkast rusten voordat je hem perst, zodat de ingrediënten goed op elkaar kunnen inwerken. Met de pers kun je je sangria echter ’s middags maken en bij het eten nuttigen, in plaats van het een dag van tevoren te moeten klaarmaken. Goede sangria is het wachten waard, maar waarom te lang wachten als het niet hoeft?

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.