Keukengeheimen

Deze voedingsmiddelen mogen nooit gekoeld worden, de fout die we allemaal maken

409views

Als je iets koopt en niet zeker weet waar je het moet bewaren, denk je meteen aan . Het lijkt erop dat ons huishoudelijke apparaat een toevluchtsoord is. Je denkt zelfs dat een beetje koelte in het ergste geval geen kwaad kan. In werkelijkheid is de koelkast voor sommige voedingsmiddelen absoluut te vermijden.

Want helaas kan ons geliefde huishoudelijke apparaat zeer schadelijk zijn. Door voedsel in de koelkast te zetten, vertragen we de groei ervan en van eventuele bacteriën. Toen de koelkast werd uitgevonden, loste het een aantal problemen op met het bewaren van voedsel dat helaas gekoeld moet worden. Maar het is ook waar dat je niet alles in de koelkast moet zetten, sommige voedingsmiddelen kunnen hun smaak en voedingseigenschappen veranderen.

Waar moet voedsel worden bewaard? De waarheid

We vragen ons na het boodschappen doen vaak af Ten eerste gaat niet iedereen naar dezelfde plek. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar sommige mensen vinden het moeilijk om te begrijpen dat de koelkast geen wijnkelder is, maar een apparaat dat alleen specifieke etenswaren serveert.

De heeft al vaak duidelijk gemaakt dat er geen warm voedsel in de koelkast mag worden gezet. Deze regel is er om condensatie en drastische temperatuurveranderingen in het voedsel zelf, die de vorming van bacteriën kunnen bevorderen en versnellen, niet te stimuleren.

Sommige voedingsmiddelen mogen helemaal niet in de koelkast. Dit zijn voedingsmiddelen die gekenmerkt worden door de aanwezigheid van weinig water en die goed houdbaar zijn op kamertemperatuur. Hieronder vallen zeker gedroogde peulvruchten, maar ook pasta en ons geliefde brood. Niemand zou het in zijn hoofd halen om ze in de koelkast te zetten, maar om misverstanden te voorkomen, is het altijd het beste om dit te onthouden.

Voedingsmiddelen die niet in de koelkast mogen

Het mag ook niet in de koelkast: de cellen ademen vrij langzaam en in de koelkast hebben ze geen manier meer om zich te voeden en hun dorst te lessen, waardoor ze beginnen af te breken. Dit fenomeen neemt toe met de snelheid van de celademhaling: hoe sneller deze is, hoe minder tijd het kost om af te breken.

Een ander voedingsmiddel dat nooit in de koelkast mag, is dat het het beste bewaard kan worden in een omgeving met een temperatuur van niet meer dan 15 graden. In de koelkast zou de temperatuur de omzetting van het zetmeel in een suiker met een vreselijke smaak bevorderen. Trouwens, als we ze in de koelkast zouden leggen en ze er vervolgens uit zouden halen om ze te bakken, zou dat de productie van een stof die giftig is voor mensen (acrylamide) verhogen. Gelukkig is dit effect omkeerbaar. Om ze weer als vanouds te maken, bewaar je de aardappelen in het donker en op kamertemperatuur. Daarna kunnen we ze veilig hergebruiken.

Over het algemeen worden ze in de koelkast bewaard. Het is niet helemaal verkeerd om dat te doen om ze niet te laten rotten. Lage temperaturen elimineren echter bijna volledig een van de belangrijkste chemische verbindingen die tomaten ‘goed’ maken. Dus als je wilt dat die van jou een intense smaak hebben, kun je ze beter niet te lang in de koelkast bewaren en ze zo snel mogelijk gebruiken.

Voedingsmiddelen die beter niet in de koelkast bewaard kunnen worden Langdurige blootstelling aan lage temperaturen kan ze zuur of te bitter maken. Hetzelfde geldt voor alle ‘climacterische’ vruchten, d.w.z. vruchten die nog moeten rijpen zoals avocado’s, meloen, abrikozen en natuurlijk bananen. Met deze tips zul je niet langer worstelen met de vraag waar je gekocht voedsel moet bewaren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.