Keukengeheimen

Een ijswaterbad is de sleutel tot de krokantste gebakken kip ooit

420views

Een bad met ijswater is de sleutel voor de krokantste gebakken kip ooit

Gebakken kip is het lekkerst als hij perfect krokant is. Er zijn verschillende bereidingstechnieken om de krokantste gebakken kip te krijgen, van een scheutje in het beslag tot een droge pekel. Van alle trucjes die in eetgelegenheden en keukens over de hele wereld worden gebruikt om kip te bakken, is ijswater het onwaarschijnlijke ingrediënt waarmee je de krokantste gebakken kip krijgt; het kan zelfs wedijveren met de versie van je favoriete restaurant van het heerlijke gerecht.

IJswater lijkt misschien het tegenovergestelde effect te hebben van het krokant maken van kip, maar niet als je het op de juiste manier gebruikt. Als je de kip in een bad met ijswater laat weken voordat je de kip gaat dredgen en paneren, zal de koude vloeistof het vlees steviger en vochtiger maken. De ijskoude huid zorgt er ook voor dat de paneerlaag van je keuze op het gevogelte blijft zitten tijdens het frituren. Wanneer het in de hete olie terechtkomt, zal het vocht verdampen, wat resulteert in knapperig gebakken kip. Een beetje koud water in het baggermengsel kan ook zorgen voor heerlijk krokante resultaten.

Week kip tot vier uur in een ijswaterbad voordat je het bereidt.

Begin voor de ijswaterbadtechniek met twee kwart liter ijswater per acht stukken kip. In een grote kom of plastic zak die volledig afsluit, combineer je het water met zout en gedroogde kruiden of andere smaakmakers om het gevogelte smaak te geven tijdens het weken. Laat de kip twee tot vier uur in het water zitten. Haal daarna de kip eruit, dep hem droog met keukenpapier en volg de rest van het recept om hem te kruiden, te paneren en te braden.

Je kunt ook koud water aan het beslag toevoegen. Voor deze methode combineer je water met bloem, maïzena, bakpoeder en kruiden zoals paprikapoeder. Je kunt de kip zelfs eerst pekelen in koud water en dan bedekken met het natte beslag. Of, om het jezelf makkelijker te maken, paneer en paneer de kip volgens het door jou gekozen recept, dompel het in water, laat het water eraf druipen en leg het dan direct in de olie om te bakken. Om ervoor te zorgen dat de gefrituurde kip knapperig blijft tot het moment van serveren, gebruik je een pan om ervoor te zorgen dat de olie rond de 350 graden Fahrenheit blijft, bak je in batches om te voorkomen dat de frituurpan of pan te vol wordt en laat je de kip uitlekken en afkoelen op een rooster (in plaats van op keukenpapier).

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.