Keukengeheimen

Een tomaat pellen in 60 seconden: het geheim van elke chef om het snel voor elkaar te krijgen

417views

Er zijn er veel. Ze hebben ook verschillende toepassingen, afhankelijk van hun vorm, kleur en vruchtvlees. De tomaat hoort thuis in de keuken.

Dit komt omdat het een ingrediënt is in veel recepten, zoals salades, hoofdgerechten, saus voor hors d’oeuvres, pasta en rijstgerechten, en zelfs sappen voor het maken van cocktails.

Omdat sommige van deze recepten tomaten vereisen, moet het worden geëlimineerd. Hoe doe je dit in zeer korte tijd? Er is één methode.

Het is echter goed om eerst twee veelgebruikte methoden te beschrijven om de lezer te laten inzien dat de geheime methode de beste is.

Een tomaat pellen met kokend water

Er zijn verschillende methoden en technieken voor , waaronder het ontvellen met behulp .

Verwijder eerst de steel en maak een klein sneetje aan de bovenkant van de groente.

Dan, afhankelijk van het aantal tomaten, vul je het, zet je het op het fornuis en breng je het aan de kook.

Voeg geleidelijk de tomaten toe aan het water en laat ze blancheren . Als de tomaten volledig rijp zijn, is de benodigde tijd veel korter, eigenlijk maar .

Haal de tomaten uit de pan en doe ze meteen in een bakje om het vruchtvlees stevig te houden.

Laat ze afkoelen en als ze niet meer aan je handen branden, begin je ze snel te pellen met .

Pel het velletje aan één kant met je duim en wijsvinger of het lemmet van een mes. Zorg er wel voor dat de tomaten niet afkoelen, want dan wordt de schil weer hard en dus moeilijk te ontvellen.

Een tomaat ontvellen met olijfolie

Naast het pellen met heet water, is een andere manier om olijfolie te gebruiken.

Neem een kom en giet er genoeg in om de tomaten goed te laten weken.

Voordat je dit doet, moeten de tomaten echter worden gewassen, het steeltje verwijderd en gedroogd met een theedoek of papieren handdoek.

Week de tomaten vervolgens in olijfolie en laat ze wellen. Met andere woorden, de olie veroorzaakt een reactie die het oplossen van de tomatenhuid bevordert, of liever gezegd verzacht, zonder de integriteit van de groente aan te tasten.

Hierdoor kan het vel van de tomaat gemakkelijk worden verwijderd door met een vinger op één kant te drukken. De truc is om de tomaten op een geordende manier te ontvellen, te beginnen met de velkant.

De schillen die bij dit proces worden gebruikt, kunnen vervolgens worden hergebruikt bij het koken en op smaak brengen.

De 60-secondenmethode

De bovenstaande methoden zijn ongetwijfeld effectief en worden veel gebruikt. Het kost echter tijd en geduld om de klus te klaren.

In plaats daarvan wordt de methode die we nu gaan onthullen stiekem gebruikt, vooral als het aantal te pellen tomaten groot is en de tijd kort.

Het eerste wat je moet doen is het voedsel inpakken op basis van het aantal tomaten dat je moet pellen. Doe ze erin en laat ze in de vriezer liggen.

Daarna moeten ze een voor een onder koud stromend water worden gelegd. Op deze manier zal de schil loslaten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.