Keukengeheimen

Gebakken aardappelen: de beste om te kiezen voor een perfecte bereiding

427views

Aardappelen

Praten over is een beetje algemeen, in feite zijn er veel manieren om aardappelen te bereiden voor . Zoals we in het verleden hebben gezien, zou optimaal zijn, maar niet alle recepten en soorten aardappelen lenen zich er goed voor. Hoewel we gewend zijn om waarschijnlijk altijd dezelfde aardappelen te kopen, zijn er meer dan een paar verschillende. Elke soort heeft andere eigenschappen en leent zich daardoor voor een andere bereiding. Er zijn bijvoorbeeld aardappelsoorten met een harde schil en daarom is dit zelfs na het koken niet prettig om te eten. Maar er zijn ook aardappelen met zo’n dunne schil dat hun smaak meer tot zijn recht komt als ze gekookt zijn.

Elk type verschilt ook, er zijn soorten vruchtvlees die meer draderig zijn, sommige harder en sommige heel mals. Hierdoor is het makkelijk te begrijpen dat we niet alles over één kam kunnen scheren. We kunnen dus niet elk type aardappel gebruiken om te bakken, zoals we dat wel kunnen voor andere bereidingswijzen. In plaats daarvan moeten we de verschillende eigenschappen kennen om een optimaal eindresultaat te bereiken. Vandaag zullen we ons richten op en in ieder geval zien welke zich goed lenen voor de baktechniek.

De beste aardappelen om te bakken

Voor het bakken in de oven hebben we een aardappelsoort nodig die . Tegelijkertijd moeten ze een mooie, maar toch . Daarom kijken we vandaag naar minstens 3 soorten aardappelen die perfect zijn voor verschillende bakmethodes, of ze nu in folie worden gebakken of als bijgerecht.

  • Dit zijn zeker de meest voorkomende in ons land en degene die we het gemakkelijkst kopen. Hun vruchtvlees is inderdaad geel door de aanwezigheid van caroteen in het vruchtvlees. De schil is niet erg dik en het vruchtvlees is niet erg melig en zetmeelrijk. Daarom houden ze goed vocht vast aan de binnenkant terwijl ze aan de buitenkant koken, waardoor er een mooi korstje ontstaat. Dit komt waarschijnlijk omdat deze aardappelen zich lenen voor allerlei manieren van koken: gebakken, met en zonder schil, in partjes, heel, enzovoort. Hoe dan ook, het resultaat is subliem;
  • Hoewel er verschillende soorten zijn, zijn nieuwe aardappelen in principe aardappelen die heel jong worden geoogst. In dit geval zou het ideaal zijn om de nieuwe aardappelen in hun geheel te koken, inclusief schil, om ze op hun best te proeven. Als ze echter iets groter zijn dan normaal, snijd ze dan gewoon in tweeën, zonder de schil te verwijderen;
  • Als laatste op onze lijst staan aardappelen met een rode schil. Ze hebben een vrij taaie schil, vooral als ze groot zijn, dus het advies is om ze in de oven te bakken. Ze kunnen heel goed in folie worden gebakken, omdat de schil dan knapperig blijft en het bleke, maar stevige vruchtvlees van binnen romig wordt.

Welke aardappelen bak jij het liefst?

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.