Keukengeheimen

Gebruik verse kruiden om in de winkel gekochte marinarasaus op te fleuren

426views

Gebruik verse kruiden om in de winkel gekochte marinarasaus gemakkelijk op te fleuren

Marinarasaus uit de winkel smaakt meestal als een compromis, maar dat hoeft niet. Niet dat ze allemaal slecht zijn, maar ze verbleken gewoon in vergelijking met de echte, en we gebruiken ze meestal alleen uit gemakzucht. Als het een doordeweekse avond is, je 15 minuten hebt om eten te maken en je iets makkelijks en vullends nodig hebt dat niet teleurstelt, dan doet pastasaus uit potjes waarvoor het gemaakt is.

Maar wat als je het beste van twee werelden kunt krijgen? Hoewel je niet de hoogtepunten zult bereiken van een lang sudderende zelfgemaakte tomatensaus, kun je slechts een handvol ingrediënten en technieken gebruiken die de smaak van marinarasaus uit potten met weinig moeite en tijd een enorme boost geven. Slechts een paar minuten koken kan de smaak verdiepen, en dat kan ook, maar een van de grootste toevoegingen die de saus kan oppeppen zijn verse kruiden.

De meeste marinarasauzen in potten zijn niet flauw, maar ze zijn eenstemmig, met weinig van de diepte die je krijgt door uren te koken met aromatische ingrediënten. Verse kruiden kunnen een grote smaakstoot geven die je saus veel complexer maakt met slechts een minuutje hakken. De heldere smaak van kruiden helpt ook om een saus wakker te schudden die een beetje saai en, nou ja, minder dan vers kan aanvoelen nadat hij maanden op een plank heeft gestaan. Het is misschien een imitatie van het echte werk, maar wel een hele goede.

Basilicum, rozemarijn en peterselie kunnen elk een andere smaak geven aan een marinara saus uit de winkel.

Het mooie is dat ze veel verschillende opties bieden om je saus aan te passen op een manier die nog steeds goed samengaat met tomaten. De meest voor de hand liggende optie om mee te beginnen is basilicum, dat niet voor niets standaard is: zijn scherpe, muntachtige, lichtzoete smaak past perfect bij zure, hartige tomaten. Rozemarijn is ook een intens kruid als het vers is, maar zal een meer bloemige, denneachtige smaak aan je saus geven, terwijl verse oregano je meer aardse tonen kan geven. Degene die je marinara uit de winkel het meest kan veranderen is verse peterselie. De zuivere, groene, kruidige smaak is de definitie van een frisse smaak en kan de sterke smaken van tomatensaus goed verdragen.

Als je verse kruiden toevoegt aan je marinarasaus uit potjes, kun je de saus het beste eerst verhitten en de kruiden pas aan het eind van het kookproces toevoegen. Je wilt dat de kruiden door de warmte meer smaak krijgen en de saus beter doordrenken, maar door lang koken kan de smaak van verse kruiden dof worden. Slechts een paar minuten in een sudderende tomatensaus zou de perfecte balans moeten opleveren. Verse kruiden in potjes saus zullen het echte spul niet vervangen, maar het zal de klus wel klaren als het er echt op aankomt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.