Keukengeheimen

Geef een aardse verfijning aan kip cordon bleu met salieblaadjes

439views

Een aardse verfijning toevoegen aan kip Cordon Bleu met salieblaadjes

Er zijn maar weinig dingen zo hartig als een kip cordon bleu; gepaneerde kip, smeltende kaas en zoute ham komen samen in een rijke, verrukkelijke entree. Met zoveel hartige ingrediënten kan het gerecht echter zwaar aanvoelen qua smaak. Receptontwikkelaar Jennine Rye van Tasting Table balanceert deze hartigheid met salieblaadjes om haar recept een aardse smaak te geven.

“Het geheime ingrediënt hierin zijn de verse salieblaadjes die in de kip verstopt zitten,” zegt Rye. “Door de aardse kruidensmaak van salie toe te voegen, wordt het gerecht nog chiquer van smaak. Het zou prima zijn zonder salie, maar het wordt echt speciaal door de toevoeging van salie.”

Salieblaadjes hebben een aardse, peperige smaak met tonen van citrus en dennen. Rauw is salie een beetje bitter, maar gekookt in gerechten geven salieblaadjes een unieke frisse smaak die de rest van de rijkdom in het gerecht in balans brengt. Rye gebruikt hele salieblaadjes, die in de kip worden gestopt met de ham en kaas, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de salie overheerst. Salie kan door sommige van de rijkere elementen heen snijden, zoals de kaas, om een onverwachte smaaktoon te brengen die het hele gerecht interessanter maakt.

Hoe je salieblaadjes toevoegt aan je volgende kip cordon bleu

Rye stopt haar salieblaadjes in de kip cordon bleu naast haar ham en kaas en alle drie deze ingrediënten worden tegelijkertijd toegevoegd. Gekookte verse salieblaadjes hebben een vergelijkbare textuur als andere gekookte groentesoorten zoals spinazie of collard. Je hoeft maar een paar blaadjes te gebruiken om de aardse smaak toe te voegen.

Als je echter geen toegang hebt tot verse salieblaadjes, kun je ervoor kiezen om in plaats daarvan gedroogde blaadjes te gebruiken. Je kunt ze in het midden van de cordon bleu strooien zoals het recept oorspronkelijk voorstelt of je kunt ze gebruiken om je broodkruimelmengsel op smaak te brengen. Als je gedroogde salie gebruikt, houd er dan rekening mee dat de smaak veel intenser zal zijn dan die van verse salie. Over het algemeen wordt aangeraden om een derde van de hoeveelheid gedroogde kruiden te gebruiken in plaats van de verse kruiden in het recept. Aangezien Rye’s recept toch al een minimale hoeveelheid verse salie gebruikt, heb je helemaal niet veel gedroogde salie nodig. Gedroogde salie kan een goede optie zijn als je je zorgen maakt over de textuur van gekookte salieblaadjes in je cordon bleu.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.