Nagerecht

Geloof ons, het is tijd om je cheesecake in een slowcooker te gaan maken

173views

Geloof ons, het is tijd om je cheesecake in een slowcooker te gaan maken

A is een van de eenvoudigste en meest perfecte desserts die je je maar kunt voorstellen, maar er zijn zoveel andere manieren om deze heerlijke traktatie te maken, en sommige leveren een heel andere ervaring op die verfrissend en nieuw aanvoelt. Je hebt misschien wel eens gehoord van snelle, no-bake cheesecake, maar wat als we je vertelden dat het de moeite waard is om de tegenovergestelde kant op te gaan en je slowcooker tevoorschijn te halen om deze traktatie te maken?

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je cheesecake in een slowcooker doet, terwijl zowel no-bake als ovengebakken recepten sneller zijn, maar een langzaam gekookte cheesecake kan de manier waarop je naar dit dessert kijkt veranderen. Een lage en langzame methode garandeert een bijzonder gladde, zijdeachtige en dikke textuur. Het is ook een handige, hands-off methode die zelfs scheuren in de uiteindelijke cake kan voorkomen.

De meeste stappen voor het maken van een slowcooker-cheesecake zijn dezelfde als voor een klassieke versie. Je wilt je beslag nog steeds koken in een springvorm, die afneembare zijkanten heeft waardoor je de cake gemakkelijk los kunt maken zonder hem om te draaien. Dit is vooral van vitaal belang voor een langzaam gegaarde cake, die kwetsbaarder is en uit elkaar valt als hij wordt omgedraaid. Zodra je springvorm met beslag in de slowcooker is geplaatst, kan de magie beginnen. Je maakt een verrukkelijke romige cheesecake zonder gedoe met een minder betrouwbare oven, waar temperatuurschommelingen ongelijkmatig bakken kunnen veroorzaken.

Hoe maak je een heerlijke cheesecake in een slowcooker

Slowcookers hebben een reputatie, maar zijn praktisch op maat gemaakt voor cheesecakes. Het enige wat lastige onderdeel is het opzetten van een waterbad om de cake te koken, zodat de pot zich tijdens het koken met stoom vult. Hierdoor wordt de cheesecake feitelijk gestoomd, zodat deze zijdezacht en met een bijzonder delicate en romige textuur uitkomt.

Om het te proberen, volgt u de stappen van een klassiek cheesecake-recept, van het maken van de korst en het beslag tot het in laagjes in een springvorm leggen. Om het waterbad in elkaar te zetten, giet je een halve centimeter heet water in de bodem van je slowcooker-pot en plaats je drie aluminiumfolieballen in een driehoekige opstelling in het water. De folieballen tillen je cheesecakevorm van het oppervlak van de pan, zodat deze langzaam en gelijkmatig stoomt. Plaats uw pan voorzichtig op de folie en kook vervolgens één tot twee en een half uur op de “hoge” stand.

Veel ovengebakken cheesecake-recepten vereisen ook een waterbad. De stoom die door het water wordt gecreëerd, helpt de cake gelijkmatig te koken en behoudt de vorm en textuur. Zonder dit risico bestaat het gevaar dat de cake in het midden inzakt. Een waterbad voorkomt ook overbakken, wat scheuren in het oppervlak van de cake kan veroorzaken. Zoals je je misschien kunt voorstellen, maakt het combineren van een slowcooker met een waterbad het kookproces nog zachter, voor etherisch romige cheesecake die er ook nog eens perfect uitziet.

Fouten die je moet vermijden met cheesecake uit de slowcooker

Het gebruik van een slowcooker is een manier met weinig risico om cheesecake-perfectie te bereiken, maar er zijn enkele dingen waar u op moet letten. Het eerste potentiële probleem is condensatie. Bij het maken van stoofschotels en dergelijke in een slowcooker is condensatie geen groot probleem, maar water dat zich ophoopt op het deksel van de pan en tijdens het koken op de cheesecake druppelt, kan een oneffen uiterlijk en textuur op het oppervlak creëren. Om dit tegen te gaan, wikkelt u het deksel van uw slowcooker in een handdoek voordat u deze op de pan legt en sluit. De handdoek absorbeert overtollig vocht om ervoor te zorgen dat uw cake perfect gaar wordt, zonder dat verdwaalde waterdruppels deze verstoren.

Het kan ook verleidelijk zijn om tijdens het koken naar je cheesecake te kijken. Nogmaals, het openen van een slowcooker om een ​​vlees- of groentegerecht te controleren is geen probleem, maar voor een cheesecake moet je deze impuls koste wat het kost vermijden. Deze kookmethode is afhankelijk van langzame, gelijkmatige, consistente hitte, en als je het deksel optilt, laat je de temperatuur in de pan zakken en komt de kostbare stoom vrij die nodig is om de cake te koken. De cake kan mogelijk geen stevige structuur krijgen. Afgezien van deze potentiële problemen is de slowcooker echter een superhandige manier om een ​​cheesecake te maken die onmogelijk zijdezacht is.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.