Dranken

Kopi Luwak: een van de duurste en zeldzaamste koffiesoorten ter wereld

173views

Koffieliefhebbers, dit is het juiste artikel voor jou, want vandaag nemen we je mee om een ​​van de zeldzaamste en duurste koffiesoorten ter wereld te ontdekken: Kopi Luwak. Als je benieuwd bent wat het zo bijzonder maakt en waar je ervan kunt genieten, hoef je dit interessante artikel alleen maar verder te lezen, eventueel onder het genot van een kop warme koffie.

De zeldzaamste koffie ter wereld komt uit de Indonesische jungle

Als u zich afvraagt ​​waar u de zeldzaamste en duurste koffie ter wereld kunt proeven: het land van uw volgende reis is datIndonesië. Koffiebonen Kopi Luwak ze komen rechtstreeks uit het spijsverteringsstelsel van een typisch dier uit het gebied, a civetkat wat heerlijk is met koffiebessen.

De naam hiervan zeer fijne koffie waarvan de kosten zijn tussen € 500,- en € 900,- per kg is afgeleid van de samenvoeging van twee Indonesische woorden: “kopi” wat koffie betekent en “Luwak” wat de naam is van het dier waarvan de koffiebonen worden verkregen.

De koffie bessen ze worden ingeslikt, verteerd en via de ontlasting uitgestoten, na een lang fermentatieproces te hebben ondergaan.

Het is natuurlijk de vraag: hier wordt de zeldzaamste en duurste koffie ter wereld vandaan gehaald uitwerpselen van een klein dier? Het antwoord is positief.

Hoe Kopi Luwak wordt gemaakt

Wat deze Indonesische koffie tot een van de duurste en zeldzaamste ter wereld maakt, is de koffie productieproces. Hoe werkt het?

De Loewak ’s Nachts daalt hij neer uit de bomen, zijn natuurlijke habitat, en verslindt hij insecten, zeer kleine reptielen, dierlijke eieren en vooral koffiebessen. De bessen die zijn gegeten en verteerd, worden via de ontlasting uitgestoten. Gespecialiseerd personeel verzamelt deze uitwerpselen en maakt ze vervolgens schoon. Nadat ze nat zijn gefermenteerd en in de zon zijn gedroogd, worden ze uiteindelijk geroosterd.

Het is een lang, delicaat en complex productieproces. Dit verklaart de zeer hoge kosten van deze koffie.

Alleen koffie gemaakt van Luwak-uitwerpselen kan worden gecertificeerd als Kopi Luwak. Het is echter vaak erg moeilijk om de authenticiteit te certificeren op het moment van aankoop.

Exploitatie van exotische dieren voor de productie van goede koffie

Veel mensen hebben de kwestie van de uitbuiting van dieren ter sprake gebracht Loewak voor de productie hiervan fijne Indonesische koffie. In het verleden was dit het exclusieve voorrecht van lokale arbeiders. Tegenwoordig heeft de steeds toenemende vraag naar het product geleid tot een sterke toename van de intensieve Luwak-landbouw. Er is niet langer sprake van het verzamelen van uitwerpselen uit de grond, geproduceerd door dieren die vrij en in het wild leven, maar er is sprake van het gedwongen voeren van Loewak die in .

Het product is slechter geworden, ook al blijft het even zeldzaam, waardevol en erg duur. De smaak van deze Indonesische koffie Kopi Luwak het is intens en aards met een nasmaak van chocolade en wilde bramen.

Tegenwoordig zijn er veel bewustmakingscampagnes gaande om de uitbuiting van deze dieren te stoppen en er zijn vaak petities voor de sluiting van de intensieve boerderijen van Luwak.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.