Dranken

Zorg voor een werkelijk perfecte kop koffie met uw keukenweegschaal

173views

Zorg voor een werkelijk perfecte kop koffie met uw keukenweegschaal

De “gulden snede” voor het afmeten van uw koffiedik is vrij bekend: voeg ongeveer 2 eetlepels gemalen koffie toe voor elke kop water (een kopje is 180 gram als we het over koffie hebben). Maar meet je het elke ochtend nauwkeurig af, of begin je er uiteindelijk naar te kijken en er een paar lepels gemalen koffie in te gooien? Precieze metingen vereisen immers focus, en je hebt nog niet eens je ochtendkoffie gedronken, dus hoe kun je je concentreren? Maar je kunt dat makkelijker maken door een keukenweegschaal te gebruiken, als je die hebt.

Een keukenweegschaal helpt omdat niet alle koffiebonen gelijk zijn. Donkerdere koffiebrandstoffen zijn minder compact dan lichtere koffiebrandstoffen, omdat donkergebrande koffiebonen langer gebrand zijn. Dit betekent dat er meer vocht is verdampt, waardoor ze minder wegen, ondanks dat ze even groot zijn als lichter gebrande koffiebonen (die korter worden gebrand en meer vocht bevatten). Het is geen enorm verschil, maar het betekent dat een perfecte eetlepel van de een anders weegt dan een eetlepel van de ander.

Het vergroten van uw terrein

Dat is de reden waarom het meten van volume in plaats van gewicht een onvolmaakt proces is, en je moet denken in termen van grammen, niet van eetlepels. Het gebruik van eetlepels zal een standaard kopje koffie helemaal niet verpesten. Maar als je voor precisie gaat, kan een keukenweegschaal je perfect die verhouding van één gram koffiedik per 18 gram water geven. Of 15 tot 17 gram water per gram koffiedik; voorkeuren variëren, maar als je eenmaal weet wat je wilt, zal een weegschaal je helpen het consistent te krijgen.

Als u uw bonen maalt, kunt u eenvoudig hele koffiebonen in een kom gieten, deze op de weegschaal plaatsen en de kom “tarren” (weegschalen hebben meestal een functie om een ​​bepaalde hoeveelheid gewicht te negeren, in dit geval de kom ) en meet dan tot je de hoeveelheid hebt die je nodig hebt — dan maal je. Als u koffiedik koopt, kunt u ook gemakkelijk koffiedik in de kom scheppen en uw koffie op de weegschaal afmeten. Als je aan het maken bent , je kunt alles direct op de weegschaal leggen.

Koffieweeggadgets

Dus net zoals Anubis de zielen van de doden op een weegschaal weegt om hun zonden te beoordelen, ben jij er in geslaagd om koffie op je keukenweegschaal te plaatsen om de perfecte kop koffie te zetten. Hoe zit het met sommige voor het precies goed wegen van uw terrein en water? Als het om water gaat, vind je misschien een zwanenhalsketel handig, omdat het een gemakkelijke manier is om te meten hoeveel water je toevoegt en hoe heet het wordt verwarmd (net als elke andere ketel) met een lange tuit die je over het koffiedik kunt gieten.

Als u merkt dat het gebruik van een keukenweegschaal goed voor u werkt, zult u merken dat een koffieweegschaal het geld waard kan zijn. Wat is het verschil tussen een keukenweegschaal en een koffieweegschaal? Niet veel, maar een koffieweegschaal kan nauwkeurigere metingen in grammen en snellere reactietijden bieden als u bijvoorbeeld met overgieten werkt. Het kan ook handig zijn als je met iets heel kieskeurigs werkt, zoals espresso. Maar voor basisdruppelkoffie kan een multifunctionele keukenweegschaal prima aan uw behoeften voldoen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.