Keukengeheimen

Geniet onderweg van Charcuterie met een geniale Tackle Box Hack

430views

Geniet onderweg van Charcuterie met een geniale tacklebox hack

Charcuterieplankjes zijn een rage voor grote en kleine bijeenkomsten. Of je nu zin hebt in iets zoets, hartigs of iets daartussenin, er ligt meestal wel een heerlijk hapje op je te wachten. Een goed ontworpen charcuterieplank zit vol met hapjes die meestal netjes op een grote plank worden verzameld zodat mensen ervan kunnen genieten. Maar de nieuwste trend tilt de organisatie naar een hoger niveau door een verpakkingsdoos te gebruiken om elk hapje netjes in zijn eigen vakje te verdelen.

Tackleboxen zijn plastic opbergdozen met meerdere verdelers die meestal gereserveerd zijn voor vissen en waar van alles in past, van haken tot aas. Innovatieve snackers hebben echter laten weten dat tackleboxen voor veel meer zijn dan alleen vissen. De verschillende vakken in de doos hebben de perfecte grootte voor een handvol blokjes kaas of een zakje crackers en met het afsluitbare deksel kun je ze gemakkelijk meenemen naar je volgende feestje of picknick.

Zorg ervoor dat je de container goed schoonmaakt voordat je hem inpakt

Je hebt misschien al gehoord van voorgerechtplankjes en zeg nu maar hallo tegen de “snackle box”. Om deze container, die traditioneel wordt gebruikt voor aas en visgerei, goed voor te bereiden, is het aan te raden om een nieuwe uit de winkel te halen voordat je hem volstopt met snacks – niemand wil verschillende soorten vlees en kaas eten uit iets waar eerder visgerei in zat. Zorg er vervolgens voor dat je elk deel van je nieuwe tacklebox goed schoonmaakt met warm water en zeep voordat je er etenswaren in doet.

Als je je nog steeds zorgen maakt over de reinheid, kun je elke sectie bekleden met perkamentpapier voordat je er etenswaren in doet. Maar afhankelijk van de stijl van de tackle box kan dit betekenen dat je een schaar moet pakken en een heleboel kleine vierkantjes moet knippen voor elke sectie. Nadat het grondig is schoongemaakt, kun je beginnen met het toevoegen van je favoriete lekkernijen aan elke sectie.

Als je bederfelijke producten zoals vleeswaren en kazen inpakt, kun je je verpakkingsdoos het beste gekoeld bewaren tot het tijd is om te reizen en dan overbrengen naar een koelbox of geïsoleerde tas. Dingen die gemakkelijk smelten, zoals chocolade en broodbeleg, moeten ook snel na het vervoer worden gegeten. Groenten, fruit, crackers en verpakte lekkernijen gaan allemaal veel langer mee dan gemakkelijk bederfelijke etenswaren, dus bedenk hoe lang je je spullen wilt bewaren voordat je je snackkeuzes organiseert.

De ‘snackdoos’ is geweldig voor selectieve eters

Het bewaren van je vleeswarenpasta in een snackbox is niet alleen handig voor op reis, maar het kan ook toegankelijkheid bieden voor mensen met voedselovergevoeligheden voor gluten of zuivel. Een voedselintolerantie heeft vaak alleen invloed op de spijsvertering en veroorzaakt minder ernstige problemen dan een allergie. Met dit soort tackle box hack kun je ook gemakkelijk elk onderdeel labelen, zodat je vrienden en familie weten van welke items ze af moeten blijven.

Ouders hebben ook succes gehad met deze methode. Door snacks die hun kinderen vaak lekker vinden, zoals kaas en verschillende snoepjes, te combineren met nieuwe items zoals verschillende soorten vlees of groenten, kunnen kinderen al hun keuzes visualiseren en nieuwe dingen uitproberen in een omgeving met minder druk. En omdat de snacks elkaar niet raken, zullen kinderen eerder kiezen voor het eten dat ze lekker vinden, zelfs als het naast eten staat dat ze liever niet eten.

Dus als je de volgende keer gaat inpakken voor een avontuur, overweeg dan om een tackle box vol te laden met lekkers voor een rommelvrij broodbeleg waar al je vrienden en familie van zullen genieten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.