Keukengeheimen

Giada De Laurentiis’ truc voor Parmezaanse kip zonder paneerlaag en met volle smaak

426views

Giada De Laurentiis’ truc voor Parmezaanse kip zonder paneerlaag en met volle smaak

Of je nu op zoek bent naar een gezondere versie van , of gewoon een lichtere versie van de maaltijd wilt maken, celebrity chef Giada De Laurentiis heeft een manier bedacht om het paneren te elimineren zonder aan smaak in te boeten. In plaats van een gekruid paneermengsel te gebruiken en de kip ondiep te bakken, kiest De Laurentiis ervoor om haar kip te marineren voordat ze wordt bereid. Met een mengsel van olijfolie en kruiden geeft ze de kip smaak in elke hap.

In haar magere kip parmezaan recept, dat ze deelde op , marineert De Laurentiis haar kip in olijfolie, gedroogde Siciliaanse oregano en Toscaans zout. Deze marinade wordt vervolgens op de kipfilet geborsteld en de kip wordt in de pan dichtgeschroeid en gegarneerd met de traditionele Parmezaanse kip. Je krijgt nog steeds alle smaken van Parmezaanse kip waar je zo van houdt, maar door de kip in de pan te braden, krijg je ook een subtiel vleugje van die heerlijke karamelisatie die vlees krijgt als het bruin wordt.

Tips voor het maken van Parmezaanse kip zonder paneerlaag

Hoewel De Laurentiis haar kruiden eenvoudig houdt, kun je ervoor kiezen om meer kruiden, zoals gedroogde peterselie, knoflook, gedroogde basilicum, zwarte peper en rode chilivlokken, aan je marinade toe te voegen voor meer smaken. Je kunt ook een gepaneerde kip gebruiken. Het mooie van het niet frituren van gepaneerde kip is dat je marinades minder onderhevig zijn aan spattende olie omdat je de kip alleen dichtschroeit. Je kunt experimenteren met verschillende kruiden om de smaak te vinden die jij het lekkerst vindt. Als je twijfelt, probeer dan aanvullende of dezelfde kruiden te gebruiken in je marinara saus voor een samenhangend smakenpalet.

De Laurentiis borstelt haar marinade op haar kip vlak voor het koken. Maar als je wilt dat je kip nog meer smaak krijgt, kun je de kip de hele dag marineren. Op de ochtend van de dag dat je van plan bent je kip te koken, doe je de kip in een afsluitbare plastic zak of bak en voeg je olie en kruiden toe. De kip kan dan in deze marinade rusten tot je klaar bent om te koken. Hierdoor kunnen de kruiden beter op elkaar inwerken en een diepere smaak ontwikkelen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.