Nagerecht

Giet bloem in kokend water, na enkele ogenblikken zul je verrast zijn

173views

Japan staat bekend om zijn keuken, die gerechten zoals rijst en soepen omvat, maar de basis van zijn gastronomie is rijst. De verering voor rijst verenigt veel landen, van de Centraal-Aziatische regio tot de , en is niet beperkt tot voorgerechten, maar omvat de hele keuken. Laten we het vandaag hebben over Japanse mochi, een van de lekkerste en meest geconsumeerde desserts in Japan!

Japanse keuken

De rijst is een hoofdbestanddeel van de Japanse keuken en wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij hoofdgerechten.

Iedereen is nu wel bekend met de rijst, maar er zijn nog veel meer minder bekende specialiteiten die het ontdekken waard zijn, zoals de

Het staat ook bekend om zijn verfijnde esthetiek en aandacht voor detail bij de bereiding en presentatie van gerechten. En dan hebben we het nog niet over het feit dat het ook nog eens heel gezond is, dankzij het gebruik van en de aanwezigheid van veel

Mochi en Japanse traditie

Het onderscheidt zich door de aanwezigheid van talrijke elementen die het onderscheiden van andere culturen in de wereld. Deze omvatten ongewone festivals, diepgewortelde tradities en een. Naast de gerechten die bekend staan als de, is er nog een speciale delicatesse in Japan: Het is een heerlijk en karakteristiek gerecht, bereid met kleverige rijstnoedels en verkrijgbaar in verschillende zoete of hartige variaties.

I s , chewy, kleverig en zacht, balvormig en zo groot als de palm van je hand, gekenmerkt door een dik en stevig oppervlak dat een . Ze zijn gemakkelijk te maken met mochi. Mochi wordt al meer dan 1500 jaar in Japan geconsumeerd en wordt beschouwd als een offer aan de goden en als een gunstig symbool.

Dit is geïntegreerd geraakt in het dagelijkse leven van de Japanners, zelfs tot na de nieuwjaarsfestiviteiten, wanneer het traditionele paar mochi, mochi genaamd, wordt bereid, waarbij de bovenste iets kleiner is, en vervolgens wordt gescheiden als symbool voor het einde en het begin van het jaar.

Traditionele bereiding van Japanse mochi

Het wordt dan gestampt in een grote houten kom, de mochi genoemd, tot het één geheel en homogeen wordt. Daarna wordt het in kleine balletjes of rechthoekige vormen gevormd en gevuld met zoete of hartige vullingen.

Ze kunnen in verschillende variaties worden gegeten: zoet of hartig, gevuld of ongevuld. zijn het deeg van . Hartige vullingen bestaan uit vellen of zeewier (nori).

Mochi worden vaak gegeten op oudejaarsavond, in het bijzonder wanneer een speciaal gerecht wordt bereid dat bestaat uit een gerecht geserveerd in dashi-bouillon. Mochi zijn echter ook populair geworden in andere delen van de wereld, dankzij hun unieke smaak en het feit dat ze een populair dessert zijn.

Recept met f

Japanse mochi

traditioneel Japans dessert

Ingrediënten

 • 900 ml water
 • 20 gr van suiker
 • 500 gr van bloem
 • 2 lepels bruine suiker
 • 1 lepel van witte sesam
 • 1 lepel olie

Instructies

 • We beginnen de bereiding van onze mochi met het koken van water in een steelpan

 • zodra het kookt, voegen we de mochi toe en roeren tot het volledig gesmolten is

 • voeg nu de en meng eerst met een spatel en begin dan met de hand te werken op een deegplank

 • op de deegplank om het deeg beter te kneden, voeg twee lepels bloem en een lepel olie toe en blijf kneden tot het deeg glad is.

 • dek dan af met huishoudfolie en laat een half uur rusten.

 • doe ondertussen de bruine suiker, een eetlepel bloem en een eetlepel witte sesam in een kom en meng goed met een lepel.

 • kneed na het verstrijken van de tijd het deeg tot een cilinder waarvan we met een mes blokjes van 3 cm snijden

 • met onze handen bewerken we de blokjes door ze lichtjes te openen en er een lepel van het sesam- en suikermengsel in te gieten.

 • we doen ruim olie in de koekenpan en bakken de balletjes tot ze goudbruin zijn!

 • Die van ons zijn klaar om geserveerd te worden met een kopje groene thee!

Groene thee en Japanse mochi

A ! Groene thee staat bekend om zijn delicate en frisse smaak en zijn gezondheidsvoordelen.

Bevat een verscheidenheid aan .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.