Keukengeheimen

Gooi appelschillen niet weg: ze zijn van onschatbare waarde, zet ze 10 minuten in de oven

410views

Een appel per dag houdt de dokter weg’, maar een appel met schil eten is nog beter! Als je ook graag appels eet en er veel van consumeert, gooi dan nooit appelschillen weg: ze zijn echt rijk aan stoffen die goed zijn voor ons organisme. Droog ze gewoon en gebruik ze in talloze recepten.

Als je nieuwsgierig bent naar meer, lees dan gewoon verder in dit artikel.

Voordelen van appelschillen

Le appelschillen mogen nooit weggegooid worden, want daarin zit het grootste deel van de voedingsstoffen van deze vrucht. De schil is echt een ‘schatkist vol vitaminen’. (A, B en C) en bevat veel vezels om onze darmen te helpen bij het normale verloop van hun functies. Terwijl een appelschil 4,3 gram vezels bevat, bevat een appel zonder schil 2 gram vezels.

Daarnaast bevat de schil van deze vrucht ook veel antioxidanten (zoals quercetine) en triterpenoïden (stoffen die kanker tegengaan).

Zet de appelschil in de oven

Wist je dat de appelschillen gedroogd kunnen worden en tot een jaar meegaan? Het kan in de droger of in de traditionele oven thuis. Pas echter op: de minimumtemperaturen in de oven zijn nog steeds vrij hoog (70 C° of 80 C°) in vergelijking met een gewone droger (40 C° of 50 C°) en daarom bestaat het risico dat de schillen verbranden of dat alle kostbare vitaminen verloren gaan. Een andere ergernis is de langere droogtijd wanneer je thuis de oven gebruikt (ongeveer 2 uur) in vergelijking met 30 minuten in een droger.

Hoe droog je schillen in de oven?

Allereerst moet men de oven voorverwarmeno, waarbij u de laagste temperatuur op het apparaat instelt (in ieder geval niet meer dan 70 C°). Plaats vervolgens de schillen op een bakplaat waar eerder bakpapier is uitgespreid, en zorg ervoor dat de schillen goed uit elkaar liggen. Bak vervolgens ongeveer 90 minuten, maar laat de oven een beetje open (ongeveer 5 centimeter openingsruimte, om precies te zijn).

De volgende stap is alle schillen omdraaien en kook ze nog eens 20 tot 30 minuten. Daarna laat je ze afkoelen en verzegel je ze in een vooraf gesteriliseerde pot.

Hoe appelschillen eten

Le gedroogde appelschillen kunnen gegeten worden zoals op het werk of gebruikt worden om een kruidenthee van te maken, met een beetje kaneel en wat honing of zelfs een smoothie. Sommige mensen gebruiken de schillen om snoepjes te maken of om smaak te geven aan drinkwater. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan zomerse salades of pap.

Als je ze goed bewaart in een luchtdichte pot, zijn ze een jaar houdbaar.

Nu je de duizend kent, weten we zeker dat je ze niet meer zo snel zult weggooien en in de verleiding zult komen om de appel met de hele schil te eten of de schillen in de oven te drogen en ze te gebruiken om allerlei andere recepten te maken, zoals snoepjes of ze als tussendoortje te eten.

Proberen is geloven!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.