Dranken

Het beste bier voor bij kip en wafels

422views

Een van de allerbeste combinaties voor het ontbijt is kip en wafels. Deze combinatie is zo verrassend lekker dat degene die bedacht heeft om de twee te combineren eigenlijk een held is voor de hele menselijke soort, dus het is geen wonder dat knapperige, sappige, gebakken kip in combinatie met zachte, luchtige, boterzachte wafels, overgoten met een flinke scheut zoete siroop, een heerlijke manier is om je dag te beginnen … of te eindigen met een ontbijt ’s avonds, als je dat liever hebt. Maar je hebt wel iets nodig om die heerlijke kip en malse wafels door te spoelen. En als je bier bij dit gerecht wilt, kies dan voor het soort bier dat een van de beste aanvullende smaken voor kip en wafels biedt: Het citrusbier.

Citrusbieren hebben tonen van scherpe fruitige smaken die ze geschikt maken om de smaak van een maaltijd met hartige en zoete gerechten in balans te brengen. Gebakken kip kan zout of kruidig zijn (of beide), wat het vlees hartig maakt. Wafels zijn boterachtig en meestal overgoten met stroop, wat ze zoet maakt. Door gebakken kip, wafels en citrusbier te combineren, krijg je een harmonieuze combinatie van zoete, hartige en citrussmaken van je heerlijke eten en verfrissende drankje. Dus, de volgende keer dat je kip en wafels maakt, met welke citrusbieren moet je je maaltijd dan combineren?

Probeer deze citrusbieren eens met kip en wafels

Er zijn genoeg geweldige citrusbieren voor bij je kip en wafels. Een daarvan is het citrusbier Sierra Nevada Sunny Little Thing, aanbevolen door Jessie Massie, de Taproom Executive Chef van Sierra Nevada Brewing Co. Massie vertelde aan Daily Meal: “Het bier heeft heldere citrustonen die de vettige rijkdom van de gebakken kip verminderen en de zoetheid van de wafels aanvullen.”

Er zijn ook citrusbieren met complexe smaakprofielen die je maaltijd rijker kunnen maken als je ze combineert met kip en wafels. Dat is het geval met Bell’s Amber Ale, die door Shawn Steele, directeur brouwactiviteiten van Coronado Brewing Company, wordt aangeprezen als een geweldige combinatie met gefrituurde kip. Steele legt uit: “De geroosterde/karameltoetsen in het bier complementeren de gebakken kiplaag, terwijl de kruiden- en citrushopnoten de rijkdom van het gerecht helpen doorbreken.”

Wie van veel hop in zijn bier houdt, kan overwegen om kip en wafels te combineren met een Lagunitas IPA. De overvloedige hop van het bier heeft citrusachtige smaken die goed samengaan met hartige gebakken kip. Als je een fan bent van echt zure bieren, ga dan voor een Stone Enjoy By IPA. Dit citrusbier is een bijzonder goede keuze als je pittige gebakken kip bij je wafels eet. Als je de voorkeur geeft aan een lichter bier, dan zal de citrusachtige Founders All Day IPA je hartige gebakken kip zeker aanvullen. Probeer ook eens

Je kunt je kip en wafels ook combineren met lichte lagers

Als je geen fan bent van citrusbier, maar toch graag een biertje bij je kip met wafels wilt, dan heb je geluk. Light lagers zijn ook echt geweldige aanvullende verfrissers bij gebakken kip, omdat ze die hartige kip in balans kunnen brengen met hun subtiele, hoppige smaak en verzachtende koolzuur. En omdat light lagers een ongelooflijk milde smaak hebben, zullen ze de rijke smaken van je kip en wafels niet overweldigen.

Er zijn verschillende andere factoren waar je ook rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste bier voor bij je kip en wafels. Als je gebraden kip gemaakt is met veel kruiden, kies dan een bier met sterke smaken die goed samengaan met al die kruiden, en andersom met gebraden kip die aan de mildere kant is. Zorg er ook voor dat je bier tussen de 40-50 graden Fahrenheit is als je klaar bent om je kip met wafels te eten. Je bier zal waarschijnlijk zijn meest optimale smaak hebben bij die temperaturen.

De smaak van je kip en wafels moet ook overeenkomen met die ideale smaak van je bier. Om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van je maaltijd even lekker zijn, kun je En als je een citrusachtig bier bij je kip en wafels hebt, krijg je een ongelooflijk rijke maaltijd met een heel mooie balans van smaken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.