Keukengeheimen

Hoe aardappelen bewaren met de appeltruc, de groenteboer verbergt het voor je

464views

Geen verspilling

Door welvaart gebeurt er vaak meer dan wat je daadwerkelijk kunt consumeren, het resultaat is zo veel Als we denken aan het feit dat er aan de andere kant veel of moeite is om rond te komen en om zelfs een eenvoudige veroorloven, wordt dit echt triest. Idealiter doen we op deze manier goed voor onze portemonnee en de planeet.

Toch kopen we vaak omdat we niet in staat zijn om elke dag de deur uit te gaan om het te kopen. Daarom is het nodig om te leren hoe we ze zo lang mogelijk kunnen bewaren. Dit is vooral nodig in het geval van groenten en fruit en groenten in het algemeen. Bij ons thuis is er nooit een tekort aan aardappelen. Er is echter een probleem dat zich vaak voordoet, als we ze oprapen zijn ze uitgelopen en kunnen we ze niet gebruiken. Hoe omzeilen we dit probleem? Laten we een paar handige tips ontdekken.

Hoe aardappelen bewaren

Ze ontwikkelen het eetbare deel onder de grond. Er zijn er veel: witvlezige, geelvlezige, vroege, roodvlezige enzovoort. Welke vorm of variëteit ze ook hebben, ze zijn altijd hetzelfde. Aardappelen kunnen, net als alle knollen, zonder zaad, daarom lopen we bij aardappelen vaak tegen dit probleem aan, namelijk de . We kunnen het probleem echter verhelpen.

Aardappelen moeten altijd . Deze eigenschappen zullen de vorming van spruiten ontmoedigen of eerder vertragen. Meestal is dit voldoende om aardappelen te laten uitlopen en in feite kopen we ze vaak en bewaren ze voor een lange tijd. Soms lopen we echter tegen een andere formatie aan, namelijk wat zijn het? En als er aardappels verschijnen, zijn ze dan nog eetbaar?

De appeltruc

Heb je ooit een paar aardappelen opgemerkt? Deze waren misschien niet aanwezig op het moment van aankoop, maar verschenen later, wat zijn dat? Groene vlekken geven dat aan. Als dit gebeurt, produceert de knol meer van , een potentieel giftige alkaloïde stof. Als er groene vlekken verschijnen, is het daarom beter om het eten van aardappelen te vermijden. Maar kunnen we het probleem voorkomen?

We kunnen aardappelen een langer leven geven door het kiemproces te vertragen. Om dit te doen, komen appels ons te hulp. Zoals we in het verleden hebben gezien, produceren ze een stof genaamd , die verantwoordelijk is voor het rijpen van het fruit. We hebben zelfs gezien hoe appels gebruikt kunnen worden om fruit eerst te laten rijpen. Voor fruit versnelt ethyleen het rijpen, . Dus als je aardappelen samen met appels bewaart, kunnen ze tot wel 2 maanden meegaan.

Kende je deze truc? Probeer het zelf en bewaar je knollen langer zonder verspilling.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.