Keukengeheimen

Hoe je dat smerige rauwe vleessap dat uit de verpakking is gelekt goed schoonmaakt

417views

Hoe je dat smerige rauwe vleessap dat uit de verpakking lekte goed schoonmaakt

Sappen opruimen tijdens het koken is een uitdaging. Goed schoonmaken is de sleutel tot het verminderen van het risico op door voedsel overgedragen ziektes en het gebruik van wegwerp schoonmaak- en papierproducten is het beste om kruisbesmetting te voorkomen. Desinfectiedoekjes zijn bijvoorbeeld een redder in nood in huis, omdat ze gevaarlijke bacteriën van aanrechten en andere oppervlakken verwijderen. Omgekeerd kan het gebruik van een spons ziektekiemen verspreiden naar nieuwe delen van de keuken.

Voor de beste resultaten moet je ervoor zorgen dat de doekjes die je kiest geregistreerd staan bij het Environmental Protection Agency en virussen en bacteriën kunnen verwijderen. Veel populaire merken werken tot 99,9% van de ziektekiemen weg, voor meer gemoedsrust in de keuken. Na gebruik van een ontsmettingsdoekje verwijder je de resten van het schoonmaakmiddel met een papieren handdoekje. Je kunt ook een microvezeldoekje gebruiken in plaats van een papieren doekje. Zorg er wel voor dat je het goed uitspoelt en direct na het schoonmaken in de wasmachine stopt.

Producten die het beste werken om te desinfecteren

Het lezen van productlabels is cruciaal om te bepalen of een reinigingsmiddel ziektekiemen van rauw vlees zoals rundvlees en kip kan verwijderen. Veel merkproducten kunnen 99,9% van de ziektekiemen verwijderen. Je moet dit controleren door het etiket van het product goed te lezen. Productlabels bevatten ook andere cruciale informatie, zoals instructies over hoe lang het reinigingsmiddel op een keukenoppervlak moet blijven om gevaarlijke ziektekiemen te verwijderen.

Je kunt ook bleekmiddel en water mengen om een doe-het-zelf ontsmettingsmiddel te maken. Kies in dit geval een bleekmiddel met een concentratie natriumhypochloriet van 5% tot 9%. Om het reinigingsmiddel te maken meng je een derde van een kopje bleek met een liter water, waarbij je de verhouding aanpast aan de hoeveelheid water die je gebruikt. Nadat je aanrechten en andere oppervlakken hebt afgeveegd, laat je het bleek minstens een minuut inwerken en spoel je het goed af.

Gevaarlijke vlekken op stof schoonmaken

Terwijl het desinfecteren van vaste oppervlakken relatief eenvoudig is, is het op stof en bekleding een stuk ingewikkelder. Gelukkig zijn er veel desinfecterende sprays die gebruikt kunnen worden op zachte oppervlakken zoals banken, rugzakken en andere voorwerpen. Hoewel de spray die je kiest instructies heeft, begin je met het opvegen van overtollige vloeistof met papieren handdoeken, die je meteen moet weggooien. Spuit vervolgens het ontsmettingsmiddel gedurende minstens vier seconden op het getroffen gebied. Laat bij zachte oppervlakken het ontsmettingsmiddel ongeveer tien minuten inwerken en laat het gebied dan op natuurlijke wijze drogen.

Stoomreinigers zijn ook effectief voor het ontsmetten van tapijten en bekleding. Stoomreinigers sturen waterdamp diep in zachte materialen, waardoor microscopisch vuil en viezigheid worden afgebroken. Omdat deze apparaten hoge temperaturen kunnen bereiken, is de geproduceerde stoom goed voor het elimineren van bacteriën en andere ziektekiemen. Met deze slimme schoonmaaktips kun je je huis beschermen tegen allerlei soorten door voedsel overgedragen ziekteverwekkers.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.