Keukengeheimen

Hoe je je ijsmachine goed schoonmaakt

415views

Hoe je je ijsmachine goed schoonmaakt

Het maken van ijs kan een geweldige manier zijn om je bevroren toetjes helemaal op maat te maken. Voor kleinere hoeveelheden kun je suiker, slagroom, zout en vanille in een potje schudden en invriezen. Daarna kun je de gewenste mixen, zoals chocoladestukjes of noten, toevoegen. Maar als je thuis veel ijs maakt, kan een ijsmachine een goede investering zijn.

Om elke partij vers en heerlijk te laten smaken, moet je de ijsmachine na elk gebruik grondig schoonmaken. Hoewel een snelle spoeling met warm water je machine schoon kan laten lijken, is een grondige reiniging nodig om ervoor te zorgen dat je zoete lekkernijen in de toekomst veilig kunnen worden bereid.

Voordat je begint met schoonmaken, begin je met het aftappen van zoveel mogelijk restjes vloeistof uit de vriesruimte. Je kunt zelfs met je hand wat van het ijs pakken om het eruit te halen, zolang je maar voorzichtig bent om de karnende messen te vermijden.

Maak de onderdelen van de machine apart schoon

Zodra je zoveel mogelijk van de ijsresten hebt verwijderd, wil je eerst de hele machine doorspoelen met water. Gebruik om te beginnen koud water en laat het continu doorlopen tot het water er helemaal helder uit komt. Gebruik vervolgens heet water om eventueel verborgen ijs te smelten.

Nadat de machine is doorgespoeld, meng je meer heet water en afwasmiddel door elkaar en giet je dit in de machine. Je kunt ook een voedselveilig schoonmaakmiddel gebruiken. Veel thuisijsmachines hebben een wascyclus, die moet worden uitgevoerd terwijl dit zeepwatermengsel erin zit.

Hoewel de machine in zijn geheel gewassen kan worden, moeten individuele onderdelen ook uit elkaar gehaald en gereinigd worden. Je kunt een schrobborstel en de zeepoplossing gebruiken om elk onderdeel van de ijsmachine dat in contact komt met het ijs binnenin grondig schoon te maken. Spoel ze schoon en laat ze volledig aan de lucht drogen.

Een schone machine is een veilige machine

Zodra je machine schoon is, moet je een voedselveilig smeermiddel gebruiken op de onderdelen van de machine, zodat ze allemaal soepel kunnen bewegen terwijl de machine in gebruik is. Door je ijsmachine schoon te maken, verleng je mogelijk de levensduur van de machine en zorg je ervoor dat de machine na verloop van tijd niet verslijt.

Je ijsmachine schoonhouden is ook een belangrijke manier om te voorkomen dat bacteriën zich binnenin ophopen. Achtergebleven zuivelproducten die zich in de machine verstoppen, kunnen al na twee uur schadelijke bacteriën doen groeien, aldus de onderzoekers, en bij warmere temperaturen is zelfs nog minder tijd nodig. rapporteert dat omdat de ijsbasis in de machine gaat voordat het bevroren is, het precies de juiste temperatuur heeft voor listeria om zich te ontwikkelen. Zelfs plantaardige melk kan problemen veroorzaken. Zorgvuldig reinigen van je machine kan de aanwezigheid van de bacterie voorkomen.

De volgende keer dat je besluit om zelfgemaakt ijs te maken, wees dan niet bang om die machine tevoorschijn te halen en je eigen ijs te mixen. Zorg er wel voor dat je je machine zorgvuldig schoonmaakt als je klaar bent, zodat alle toekomstige batches zowel zoet als veilig zijn om te eten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.