Keukengeheimen

Hoe je kalkoen injecteren met marinade voor sappig mals vlees

432views

Hoe uw kalkoen te injecteren met marinade voor sappig mals vlees

Een kalkoen klaarmaken kost niet zozeer tijd als wel kostbare ruimte in de koelkast. Pekelen en dry rubs zijn geweldig, maar ze hebben tijd nodig om hun werk te doen – volgens sommige bronnen minstens 48 uur om alleen het zout in het vlees te laten trekken. Als je het vlees zoekt, moet je rekening houden met een marinade van minstens een uur per pond vlees. Dat is een lange tijd voor een grote vogel. Als je niet zoveel tijd of koelkastruimte hebt, is het gebruik van een vleesinjector misschien wel dé manier om snel een vochtige, smaakvolle vogel te krijgen.

Je vlees injecteren met marinade werkt op dezelfde manier als een gewone marinade of pekel, maar je hoeft minder lang te wachten tot de marinade zijn werk doet. Het is ook een geweldige manier om smaak en vocht diep in de vogel te krijgen waar marinades en rubs niet kunnen komen. Bovendien kan deze methode helpen om de kalkoen vochtig te houden tijdens een lange braadtijd in de oven. In plaats van iets dat je in jus of cranberrysaus moet drenken, neem je een paar minuten de tijd om een vleesinjector te pakken, doe je de marinade direct in het vlees en heb je een vochtige, smaakvolle kalkoen.

Hoe je je favoriete marinades kunt gebruiken

De lange naald en flinke kamer van een vleesinjector is geweldig om de smaak – ongeveer twee theelepels per kneepje – diep in de kalkoen te krijgen. Als je met een rub werkt, maak dan van je rub-ingrediënten een marinade met gesmolten boter, een beetje kippen- of kalkoenbouillon, olie of azijn. Je kunt zelfs .

Als je injectie combineert met een andere smaakmethode zoals een , let dan op de totale natriumhoeveelheid, want je wilt de kalkoen niet te zout maken. Als je kruiden en aroma’s gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je ze superfijn maalt zodat de naald niet verstopt raakt. Met een kruidenmolen gaat dat prima.

Verdeel de injectiepunten gelijkmatig over de vogel en richt je op het midden van het vlees. Terwijl je de zuiger indrukt, trek je de naald langzaam uit het vlees om te voorkomen dat er zakken met zoute marinade ontstaan. Wees niet gierig, want hoe meer injecties je geeft, hoe sappiger het vlees zal zijn.

Laat de kalkoen na het injecteren van de marinade minstens drie uur rusten. Als er weinig tot geen rusttijd is, krijgt de vloeistof niet de kans om in het vlees te trekken, waardoor je het risico loopt in een zout stuk vlees te bijten. Met genoeg planning is dit een ideale methode als je je kalkoen dezelfde dag nog moet braden.

Geen vleesinjector? Geen probleem

Als je geen vleesinjector hebt, geen nood. Er zijn een paar andere methoden om smaak en vocht in je kalkoen te krijgen. Trek bijvoorbeeld na het bereiden van je kalkoen de huid terug met een vork. Zo ontstaan er gaatjes waardoor de marinade in het vlees kan trekken. Het zal niet zo diep zijn als een vleesinjector, maar het zal de smaak verder in het vlees brengen dan een marinade of rub alleen zou doen. Een satéprikker doet hetzelfde en kan dieper gaan dan een vork. Nadat je de gaatjes hebt gemaakt, giet je de marinade over de kalkoen of bewaar je de kalkoen in een pekeloplossing tot je klaar bent om te koken.

Als je je zorgen maakt dat de gaten sappen naar buiten laten stromen tijdens het koken, dan hoeft dat niet. Het vocht dat verloren gaat tijdens het koken is verwaarloosbaar en zou niet genoeg moeten zijn om je kalkoen uit te drogen. Als je de temperatuur en timing precies goed houdt, krijg je nog steeds een vochtige, smaakvolle kalkoen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.