Keukengeheimen

Hoe je moeiteloos een panini-pers schoonmaakt

420views

Hoe je moeiteloos een Panini Pers schoonmaakt

Panini persen zijn een geweldige aanwinst voor elke keuken; ze zijn veelzijdig, relatief goedkoop en super makkelijk in gebruik. Het is echter belangrijk om je panini pers regelmatig en grondig schoon te maken om de levensduur van je apparaat te verlengen en om te voorkomen dat vuil en olie van voedsel zich ophopen tot een plakkerige vieze troep. Dit geldt ongeacht of je je pers gebruikt om heerlijke sandwiches te maken zoals de , of dat je helemaal los gaat en een pagina uit het boek van Alton Brown neemt om een (of zelfs een hele kip!) te maken.

Tegenwoordig hebben de meeste panini persplaten een anti-aanbaklaag waardoor ze makkelijker schoon te maken zijn, maar ook voorzichtig geschrobd moeten worden. Om de coating intact te houden, is het dus belangrijk om materialen te vermijden die krassen kunnen maken op het oppervlak, zoals ruwe sponzen of metalen schrapers. Als de platen van je panini pers niet uitneembaar zijn, moet je ook voorzichtig zijn met de hoeveelheid water die je gebruikt, want als het water in de machine druppelt, kan dit elektrische problemen veroorzaken. Dus, nu je weet wat je moet vermijden, laten we eens kijken naar wat je wel moet doen. moet doen om je panini pers schoon te houden met minimale inspanning.

Maak je panini schoon terwijl de platen nog warm zijn

De eerste regel voor het onderhouden van een panini maker is om hem na elk gebruik af te vegen of schoon te maken, en wacht daar niet te lang mee. Haal na het maken van je panini de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat iets afkoelen. Terwijl de platen nog warm zijn, neem je een vochtige (niet natte) handdoek of papieren doek en veeg je voorzichtig over het oppervlak van de platen om vet te verwijderen. Als er aangebrande stukjes kaas of andere ingrediënten aan de pers vastzitten, zijn die veel makkelijker schoon te maken als de platen nog een beetje warm zijn.

Maar wat moet je doen als de pers al vies en smerig is omdat iemand (waarschijnlijk je rommelige huisgenoot of panini-liefhebbende kinderen) er niet goed voor heeft gezorgd? In dit scenario wil je de rommelige panini-pers toch aanpakken terwijl hij nog warm is, maar zonder stekker. Om te beginnen schrob je de platen voorzichtig met een handdoek in een heet sopje. Als deze methode niet werkt, probeer dan de pers te laten afkoelen, doe een mengsel van bakpoeder en water op de moeilijk schoon te maken plekken en veeg het na 10 minuten schoon. Je kunt ook gemakkelijk tussen de ribbels van je panini-pers schoonmaken met het dikke uiteinde van een eetstokje gewikkeld in een vochtige handdoek. Zo kun je meer ellebogenvet gebruiken om de moeilijk bereikbare inkepingen van de panini maker schoon te maken.

Denk na voordat je drukt

Ook al kost het je waarschijnlijk niet veel tijd om een panini-pers elke keer dat je hem gebruikt schoon te maken, als je het apparaat elke dag gebruikt kan die tijd beginnen op te lopen. Plus, als je alle tijd optelt die je al kwijt bent aan het schoonmaken van de keuken elke dag, kan vijf minuten hier en daar besparen een groot verschil maken. Dus hoe kun je de tijd die je besteedt aan het schoonmaken van je panini pers beperken?

Het eerste wat je kunt doen is vermijden dat je rommelig voedsel bereidt in je panini maker. Hoewel het mogelijk is om spek te grillen of zelfs een hele kip te koken in een panini-pers, zijn het vet en de vetten die achterblijven op de borden aan het einde van het proces het gemak en de nieuwigheid van het maken van het gerecht misschien niet waard. Sommige rommelige gerechten kun je het beste in vaatwasmachinebestendige potten en pannen doen.

Over vaatwassers gesproken, een andere manier waarop je jezelf schoonmaaktijd kunt besparen is door een panini-pers te kopen met verwijderbare platen die vaatwasmachinebestendig zijn. Op die manier kun je, als je klaar bent met het maken van een hele omelet of een rommelige, de platen gewoon laten afkoelen en ze dan in de vaatwasser gooien. Makkelijker schoonmaken kan bijna niet!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.