Keukengeheimen

Hoe je verse tomaten 6 maanden kunt bewaren, oma’s methode

415views

We zijn eraan gewend geraakt om op elk moment van het jaar voedsel te hebben, zonder rekening te houden met de seizoensgebondenheid van voedsel. Het maakt ons niet uit of we groenten en fruit kopen naargelang het seizoen. Toch is het selecteren van groenten en fruit naargelang het seizoen een belangrijk gebaar om een gezondere, goedkopere, milieuvriendelijke en gezonde voeding te ondersteunen.

Bovendien realiseren we ons vaak dat fruit buiten het seizoen is, ongeacht of we het buiten het seizoen kopen of niet. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een diepvriesbak voor fruit en groenten te hebben of er veel ruimte aan te besteden. Tomaten zijn een vrucht die zich goed leent om ingevroren te worden, maar dan moeten we wel weten hoe. Hier zijn enkele manieren om tomaten in te vriezen.

Waarom het belangrijk is om fruit in het seizoen te eten

Kiezen voor is zeker een actie die invloed heeft op onze gezondheid, omdat de producten op tijd geplukt worden en een . Bovendien ondersteunt deze keuze eco-duurzaamheid en vermindert het de milieu-impact van het transport en de opslag van voedsel.

De voorkeur geven aan groenten en fruit in het seizoen kan ook voordelig zijn, omdat deze producten vaak goedkoper zijn dan die buiten het seizoen.

Tomaten 6 maanden vers houden

De zomer is de tijd van het jaar om van tomaten te genieten, want op de markt is er een ruim aanbod en hun onmiskenbare smaak. Bovendien kun je kiezen uit verschillende tomatensoorten, afhankelijk van je voorkeuren en het culinaire gebruik dat je ervan wilt maken.

Als je bijvoorbeeld een gemengde salade, een roerbakgerecht of een saus wilt bereiden, kun je kiezen voor verschillende soorten tomaten, afhankelijk van de vereisten van het gerecht dat je wilt bereiden. Laten we eens kijken hoe

Bevroren hele tomaten bewaren

Het is mogelijk om bevroren hele tomaten te bewaren in luchtdichte plastic zakken bekleed met papieren handdoeken. Was de tomaten hiervoor in water en azijn en droog ze goed af.

Nadat je dit gedaan hebt, maak je een vacuüm met een rietje of met de vacuümmachine. Op deze manier kun je

Gehakte tomaten

Om de gehakte tomaten in te vriezen, was en droog je ze goed, dan leg je ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en vries je ze minstens een uur in. Zodra ze bevroren zijn, haal je ze van de bakplaat en doe je ze over. Je kunt ze op deze manier 3 tot 6 maanden bewaren.

Tomatensaus

Dit is iets wat we gewend zijn om te doen.zoals gewoonlijk, laat het dan volledig afkoelen. Als het eenmaal koud is, vries je het in.

is een actie die , omdat voedsel op het juiste moment wordt geplukt en al zijn voedingsstoffen heeft, het is ook een belangrijke actie voor , waardoor we kunnen genieten van

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.